Omfamna din ofullkomlighet. Jag vill släppa alla vilda kvinnor fria!

Var snäll. Var stilla. Var på din plats.

Var sexig, men ha inte sex. Var vacker, men inte för vacker.

Var framgångsrik, men var inte bossig. Ta plats och var tyst.

Säg inte din åsikt, tänk om andra inte håller med. Vad du känner och tänker kan ingen förstå.

Harvard-forskare, Carol Gilligan och Lyn Mikel Brown följde tjejer från 9 till 16 år och fann att alla tjejer vid en viss tidpunkt slutar att uttrycka sina åsikter och slutar uttrycka sig för att lättare passa in i samhället. Det gör de för att vara en tilltalande kvinna. Detta är vad de tror förväntas att vara deras vuxna roll.

För tjejer att “förlora sin röst” i tonåren är på riktigt en långsam och plågsam död. Att undantrycka sin inre vilda kvinna för att “passa in”. Vi ska inte försöka civilisera våra döttrar utan vi ska låta de ta all den plats de behöver och förtjänar. Vi ska inte pressa livskraften ur dem. Vi behöver all den kreativitet de bär inom sig för att göra jorden till en färgsprakande kärleksfest!

Tänk att låta våra döttrar uttryckas fullt ut i sin autentiska natur redan från början! Vad skulle hända om vi istället för att behöva återansluta den här delen av oss själva, lät våra döttrar aldrig tappa kontakten med sig själv till att börja med? Det är möjligt att skydda vildkvinnan genom tonåren, vårda henne och ta sin plats i världen.

Vill du släppa din vilda kvinna loss? Häng med på nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en TWIST”

Gillar du det jag skriver? Kommentera eller dela gärna inlägget. Det skulle göra mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du vara med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en TWIST” som handlar om att vända blicken inåt och känna tacksamhet för sig SJÄLV på tre olika sätt? Det är så kul att den får så stor effekt i ens liv. Den är inte tidskrävande för jag vet att vi alla har mycket att hinna med. Kommentera i bloggen med “23” så berättar jag mer.

Är du nyfiken på Kreativ visualisering som handlar om att manifestera sina drömmar. Att känna tillit till sig själv och utveckla sina inre styrkor. Kommentera i bloggen med “YES” så berättar jag mer. I söndags var sista dagen av 30 och meditationen var att möta sitt totemdjur. Det känns lite tomt när en idé har kommit till sitt slut men jag är redan på gång med nästa steg.

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord? Jag ska just påbörja mitt nästa brev där jag delar med mig av en egentligen självklar sak du behöver göra om du vill skapa en förändring och en intuitionsövning. Det vill du inte missa!

KRAM Christine

-Kreativitetscoach

4 thoughts on “Omfamna din ofullkomlighet. Jag vill släppa alla vilda kvinnor fria!

  1. “alla tjejer vid en viss tidpunkt slutar att uttrycka sina åsikter och slutar uttrycka sig för att lättare passa in i samhället. Det gör de för att vara en tilltalande kvinna. Detta är vad de tror förväntas att vara deras vuxna roll.”

    Gudar skymning. Deprimerande. Och förfärande hög igenkänning… 🙁

    Tack gode gud för att du, jag och många andra vaknat upp till detta och därigenom både kan ta tillbaka våra egna vilda kvinnor, likväl som vara förebilder för våra unga!

    1. Det är så tragiskt och jag var en av dem men nu har jag vaknat igen. Tack för att du har vaknat och delar alla dina klokheter. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *