Oavsett om du tror att du kan eller inte kan, så har du rätt.

Igår jobbade min underbara man sin 33:de dag utan ledighet. Jag är så imponerad över hur han har hanterat det. Han har sett det som en utmaning och möjlighet att lära sig något nytt. Många gånger har jag tänkt för mig själv att jag inte hade klarat av det men jo, det hade jag. När jag väljer att möta det med nyfikenhet och möjlighet att lära mig något nytt, då är det inga problem.

Idag fick han välja hur vi skulle spendera vår dag tillsammans. Det blev en tur till Halmstad och loppis. Jag trivs så bra i hans sällskap och vi pratar om allt mellan himmel och jord. Skrattar. Busar. Njuter av vår enkelhet.

Vi hittade nya utemöbler som han nu har börjat att slipa på för att olja imorgon. Det ska bli spännande att se resultatet och jag ska dela det med dig också. Promise!

Jag såg honom sittandes i en soffa på Erikshjälpen i Halmstad. Han läste i en bok han hade hittat och bad mig läsa en sida. Jag läste och rös i kroppen. Stängde boken och insåg att denna boken har jag velat ha länge. Den heter “Varför växer gräset” och är fylld av tänkvärda texter som jag kommer att dela med mig av till dig.

“En flicka satt på sin mattelektion och sov. Hon vaknade till precis innan det vad dags för rast. Det enda hon hann med var att skriva av de två matematiska problem som stod på tavlan.

När hon kom hem hade hon så dåligt samvete och satte sig för att lösa uppgifterna. De var mycket svåra och hon fick sitta länge med att lösa den första. Den andra klarade hon inte ens trots att hon försökte i flera timmar.

Dagen efter visade hon med skamsen blick upp sin läxa för sin lärare som blev alldeles stum av förvåning.

På tavlan fanns fortfarande talen uppskrivna. Flickan hade missat överskriften – olösliga matematiska tal.

KRAM Christine

Kommentera gärna om några tankar kommer till dig. Det gör mig glad och det gör även att min blogg blir mer sökbar. Sharing is caring.

Vill du få mina kärleksfulla nyhetsbrev?

Vill du boka in ett kreativt samtal med mig? Läs mer om det här. Första sessionen varar i 30 minuter.

4 thoughts on “Oavsett om du tror att du kan eller inte kan, så har du rätt.

  1. “Du är starkare än du tror,
    Modigare än du vet,
    Klokare än du förstår”.
    /Nalle phu

    Om man går sin egen väg och inte färgas av andra,kommer man mycket längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *