Så skönt med en paus från sociala medier.

Att varje dag vakna upp och det första man gör är att öppna upp telefonen för att skrolla genom flödet är vanligt för många. Att redan innan man sätter fötterna på golvet känna stressen av att gilla inlägg på Facebook, Instagram och skicka dagar på Snap är inte hälsosamt. Men ändå är det en vardag för så många människor. Rädslan över att missa något viktigt och bli bortvald är jobbig för många människor.

Jag har under en tid haft en paus från de sociala medierna och det känns så befriande. Jag gör det ibland för att jag behöver det. Jag mår inte bra av alla intryck från alla håll och kanter. Jag hör från fler och fler ungdomar att de inte mår bra av alla intryck och känslan av att de ska vara tillgängliga hela tiden. Om man inte svarar direkt så uppfattas det som att man dissar en person. Det är helt ok att lägga undan telefonen för att äta en måltid tillsammans med familjen. Det är helt ok att lägga undan telefonen för att göra vad som helst.

Jag tycker att det är sunt att lägga ifrån sig telefon, padda eller dator då och då och njuta av stunden. Njuta av mötet och samtal med andra individer. Idag var jag ute i skogen och njöt av fågelsång och ett kärleksfullt samtal. Måste jag dela det med hela världen? Nej, jag delar det mötet med de personerna.

Det är så viktigt att stanna upp och känna efter vad som egentligen är betydelsefullt. Att vara här och nu. Inte där borta. Att trivas med sitt liv. Prata om sånt som känns värdefullt. Att omge sig med människor som man älskar.

Vad gör du för att njuta här och nu?

KRAM Christine

One thought on “Så skönt med en paus från sociala medier.

  1. Tack för en klockren reflektion.
    Det bästa man kan göra, är att vara en bra förebild d.v.s. att själv inte ta fram mobilen i tid och otid. När jag kommer på mig själv med att inte vara här och nu, så andas jag och därefter gör jag bara sånt som känns rätt. Det kan vara allt ifrån att gå en promenad till att plocka och röja i köket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *