Häng med på 31 skrividéer för att öka kärleken till dig själv.

Det är kraftfullt att skriva ner sina tankar.

Det är kraftfullt att säga dem högt för sig själv.

Det är kraftfullt att säga dem högt till någon annan.

Tankar och känslor vill höras. De vill inte tryckas undan. Håller man känslorna tyst inom sig växer de sig bara starkare och det blir jobbigare för var dag som går att våga säga något…..

Skammens makt bygger på att ingen pratar om den. Den livnär sig på hemligheter som ingen vågar säga högt. Skammen avskyr att sättas i ord och berättelser. Då skrumpnar den och blir mindre innan den slutligen dör. Den liksom en vampyr dör när den utsätts för solljus.

Skillnaden i att känna skuld och att känna skam förklarar Brené Brown så magiskt!

Skuld – Jag har gjort något dåligt.

Skam – Jag är dålig.

När du inte pratar om saker som känns skamfulla och hemska så ger du näring till ännu mer skam. Den växer sig stor i kroppen.

I samma ögonblick som du förstår att du inte är ensam om dina tankar skingrar sig skammen. Den har inte längre något syre. Klorna släpper sitt tag om dig. Medkänsla från någon annan innebär inte att de ska ha varit med om samma sak. Det innebär att känna igen sig i känslan.

Det finns många känslor som vi bär på och inte tror att någon annan gör.

Imorgon är det den 1 juli och jag kliver in i en månad av självkärlek. Vi behöver alla känna oss värdefulla och älskade för den vi är. Jag kommer att varje dag dela med mig av en fråga för dig att reflektera över. Häng med!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *