Ge näring till din kreativitet för att inte bli dränerad på kraft.

Du vet den där känslan när kreativiteten flödar och idéerna är oändliga? Hela kroppen ökar frekvens och möjligheterna är obegränsade! Du påbörjar en massa projekt. Sedan faller du platt och tänker: “Vad hände nu när det går så bra”?

Att det går så bra är anledningen till att du känner dig dränerad och omotiverad! Det du behöver lära dig att hitta dina källor där du kan hämta ny näring. Det är viktigt att fylla på källan samtidigt som du tömmer den. Inte när den är helt slut. Ibland glömmer jag också ska du veta! Då behöver jag vara i total ensamhet. Känner mig irriterad av all omtanke och uppmärksamhet. Låt mig vara!!

Börja att uppmärksamma och lägg märke till detaljer. Uppmärksamhet ger liv åt kreativitet. När du matar din källa till kreativitet ska du känna dig magi och nyfikenhet. Inte känna att detta är något du måste eller borde göra för då behöver du hitta något annat! Det ska vara kul och inspirerande!

Gör något som fascinerar dig! Undersök något som fångar till intresse! Nåt som känns lite kittlande och som pockar på din uppmärksamhet. Det ska inte vara nåt som du “borde” göra. Inte nåt du “borde” lära dig mer av.

Det kan vara så enkelt som att ta en annan väg till jobbet. Samma destination men olika upplevelser och detaljer att iaktta. Eller enklare än så tänd en rökelse, dofta på en blomma eller på en tomat. Vilken känsla kommer till dig? När jag doftar på en tomat så tänker jag på min morfar. Han hade en stor koloni och där sprang jag runt bland alla grönsaker som han odlade och åt. Han var helt magisk på att få saker att växa och frodas. Han finns fortfarande med mig hela tiden.

Det kan vara tio minuter med bara du och musik. Ett musikstycke som trollbinder dig och tar iväg dig till en annan värld! Dansa runt i köket till din favoritlåt. Du kan dansa framför spegeln och se glädjen i dina ögon.

När jag är i köket och lagar mat, hackar grönsaker eller skapar nya maträtter hämtar jag energi. När jag står där och skalar morötter så ger jag näring till min hjärna. Så enkelt är det faktiskt! Det behöver alltså inte vara nya saker du ska ta till dig eller göra hela tiden.

Ta reda på vad som passar dig! Vi är alla olika…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *