Har du hört talas om de tio mentala lagarna?

Som vanligt när jag går runt i min egen lilla värld i second handbutiker så tittar jag alltid genom vilka böcker som finns. Jag har hittat många härliga bokfynd.

För några veckor sen hittade jag boken “De tio mentala lagarna -på vägen till kraft” av Barbara Berger. Den är otroligt lättläst och budskapen är så genialiskt enkla men som jag inte själv riktigt har reflekterat över.

Lag 1: Lagen om orsak och verkan

Tanken är orsaken, det som sker är följderna.

Våra tankar skapar den verklighet vi lever i. Det är inte vår verklighet som skapar vår värld. Stanna upp en stund och känn efter vad det egentligen innebär. Det finns ingen vetenskapsman som kan förklara varför tyngdlagen existerar precis som ingen kan förklara varför de mentala lagarna gäller. De bara är.

Många tror att den yttre världen är en objektiv värld som existerar utanför oss själva. Det i sin tur gör att många också lever med känslan att man är offer för omständigheter utom vår kontroll. Ingen händelse kan uppstå utan en uppsåt.

Vad kommer saker ifrån?

Vad är orsaken till allt?

Vad är orsaken till allt du ser?

Tanken är alltid begynnelsen. Allt börjar med en tanka att skapa något. Det kan vara allt från ett hus till ett musikstycke.

Tanke – Känsla – Handling

När du förstår denna lagen kommer du att förändra ditt liv fullständigt.

4 thoughts on “Har du hört talas om de tio mentala lagarna?

  1. Mmm, det där gillar jag! Och använder ofta en liknande variant där attityd finns med som en del (brukar kalla den tro-cirkeln, vet inte om det är den riktiga benämningen). Kan inte handlingen lika gärna vara orsaken? Vi gör nåt, får ett visst resultat av det och kanske till och med ändrar vår tanke utifrån det?

    hur som så är det jättespännande! Och vilket kul sätt att hitta böcker på! Tack för tips.

  2. Alltså, jag vet att i tex NLP säger en att tanken kommer först… men tänk om det kan vara på flera sätt? Jag kan uppfyllas av en känsla, något är där i kroppen, det saknas tankar och ibland inser jag att jag känner något från någon annan.
    Däremot är jag helt med på att tankar kan skapa känslor.

    1. Vilken intressant reflektion. Jag håller med dig. Känslor som inte bär på några ord utan bara är känslor….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *