Att hålla inne sina känslor är att kontrollera dem.

Jag har alltid haft lätt till skratt och gråt. Att skratta tills jag gråter är inte alls lika jobbigt som att gråta när jag ska försöka argumentera för min åsikt. Det leder ofta till att jag alltför sällan står upp för mig själv. Jag låter andra tycka och tänka som de vill och här kommer min konflikträdsla också in. Detta behöver jag träna på. Mod är en muskel som också behöver sin del av träning för att växa sig stark.

Det är viktigt att känna igen alla olika känslor vi har inom oss. EQ är bland annat att ha förmågan att välja rätt distans till sina känslor vid olika tidpunkter. När du håller inne dina känslor så bygger du samtidigt en mur mellan dig och omvärlden.

Många får tidigt lära sig att inte uttrycka sina känslor för att det inte passar in i situationen. Redan då känner man sig ensam och utanför. Man är fel. Man är för mycket. Jag vill bjuda in dig till att istället för att försöka kontrollera dina känslor, släpp efter. Se vad som händer. Det kommer att frigöra kreativitet i din kropp. Lekfullhet. Glädje.

Känslor kräver att du är här och nu. Lyssnar utan att döma. Ta dem på allvar. Inga känslor är varken bra eller dåliga. De bär på ett budskap som du behöver just nu. Stanna upp. Lyssna.

När du trycker undan dem så tar de sig ett annat uttryck. Huvudvärk. Spänningar i kroppen. Ont i magen. Illamående. Kroppen talar till dig.

Ingen känsla är förbjuden. Ingen känsla är farlig. Bara förnekandet av den är. Möt dina känslor istället för att försöka fösa dem ifrån dig. De är betydelsefulla för dig.

Den 13 oktober börjar min FB-kurs “Väck ditt unika uttryck till liv”. Bestämmer du dig innan 22.00 2/10 så får du 50% rabatt. Endast 175kr för 35 dagar av övningar, videos och reflektioner.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”?

Jag är säker på att det finns många kreativa människor som behöver någon att bolla sina idéer med för att komma vidare. Har jag rätt? Jag blåser liv i mina ”Kreativa samtal”. Detta är ett sätt att få support av mig i sin kreativitet, att se möjligheter. Ibland låser man sig fast vid detaljer och skjuter drömmen in i framtiden (okej, det händer ganska ofta). Jag vet av egen erfarenhet att support i sin kreativitet verkligen behövs. Den är så skör och att våga visa sig för världen kräver mod. Att någon finns där för att peppa och stötta framgång och motgång är superviktigt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *