Krämig chocolate mint LOVE

Det var länge sen jag ägnade mig år raw food och skapande i mitt kök och jag känner att jag dras mot det igen. Det är så kul att experimentera och skapa nya recept. Min inspiration har byggts upp genom mina besök på Yvonnes blogg “Skabarafixa”. Den bloggen är överfylld av goda recept, trädgårdsinspiration och mycket mycket annat! Väl värt ett besök.

När jag var med i veganutmaningen våren 2015 så vann jag en tävling med det smarrigaste kakreceptet. Den är krämig och smälter verkligen i munnen. Så den delar jag med mig av till dig ikväll.

Botten

2 dl valnötter

1 dl dadlar

1,5 msk  kakao

1 krm vaniljpulver

Kör allt i matberedare till en smet. Tillsätt lite vatten vid behov. Ibland underlättar det om man klipper dadlarna i mindre bitar…. Tryck ner i valfri form. För att underlätta kan du först lägga gladpack i formen.

Mintfyllning

2 dl blötlagda cashew

1 dl dadlar

2½ msk kokosolja (smält)

1 msk agave

2 msk mynta

1 burk kokosmjölk

1 tsk spirulina (för den gröna färgens skull)

Mixa allt i blendern och häll över… Sätt in i frysen och låt stelna innan du häller på toppingen!

Chokladtopping

Smält 1 msk kokosolja och en chokladkaka (gärna raw). Jag blandade med kakao istället.

Rör ihop och häll över mintfyllningen. Njut 🙂

KRAM Christine

4 thoughts on “Krämig chocolate mint LOVE

  1. Oh guuuud vad gått det lät. Gisses götapetter, börjar genast se mig febrilt omkring, vill rota i skafferiet för att se vad som finns… och då är jag inte ens hemma utan hos en kompis och hoffice:arbetar. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *