Hur går det till när jag skriver ett blogginlägg?

Den frågan fick jag av en läsare och jag fick tänka en lång stund. Hur går det egentligen till? Oftast börjar det med att en mening dyker upp. Den kan jag ha läst i en bok eller fått till mig i ett samtal med en vän eller klient. Det kan även vara så att jag är ute med min vovve och betraktar omgivningen så dyker något upp i mitt huvud. Trixet kan vara att hålla kvar tanken till jag kan sätta mig ner och skriva.

Jag får många briljanta idéer innan jag ska sova. Därför har jag alltid ett anteckningsblock vid sängen. Henrik Fexeus rekommenderar att man har en hög med lappar bredvid sängen eftersom man ofta får idéer precis innan man ska somna. Det beror på hjärnan stänger av de yttre intrycken och vänder blicken inåt. När de yttre hindren vi har suddas ut och vi är på väg in i drömmarnas värld, då hittar man plötsligt kopplingar och problem löses upp med lätthet. Det öppnar upp för kreativitet. De behöver inte på nåt sätt vara förståbara. Klottra ner tankarna ändå. Ha gärna lappar på strategiska platser i hemmet också såsom i köket, vid skrivbordet, på toaletten….

Som sagt, allt börjar med en tanke om att skriva och när jag är klar kan det ha blivit något helt annat. Då tänker jag så att det är meningen att detta budskapet skulle nå mina läsare. Jag låter min intuition få mina fingrar att dansa över tangentbordet.

Detta inlägget skulle inte alls handla om Henrik Fexeus men när jag ändå har han i tankarna så vill jag passa på att säga att jag började redan 2007 titta på Hjärnstorm. Han var programledare och jag blev helt fascinerad. Samma år pluggade jag psykologi på distans och där väcktes mitt intresse för mänskligt beteende och varför vi gör och är som vi är.

Nu har han skrivit en artikel till The Observer som handlar om hur hans stora intresse för mänskligt beteende började genom att han blev retad som barn och han ville ta reda på varför de andra barnen fixade de sociala bitarna men inte han. När han sedan grävt i ämnet med olika infallsvinklar så insåg han att de som retade honom inte var onda. De hade bara anpassat sig till den grupp som de tillhörde och gjorde det som förväntades av dem. Läs gärna resten själv här. Han är en sann inspiration!

Har du någon fråga du vill att jag besvarar? Skriv gärna till mig!

Kram Christine

Vill du anlita mig som intuitiv kreativitetscoach? Jag kan hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt unika uttryck och kliva in i din kraft. Kommentera i bloggen eller mejla på levandefruost@gmail.com. Det första samtalet kostar bara 199 kronor. Kom ihåg det. Läs mer om detta här.

Är du nyfiken på “Kreativ visualisering”? Klicka på länken för att läsa mer om vad den innehåller.

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

8 thoughts on “Hur går det till när jag skriver ett blogginlägg?

  1. Hos mig startar det ofta i duschen… och jag får skynda mig ut och skriva rubriken. Sedan kan jag vänta lite, då går det av sig själv. Behöver liksom bara fånga in det första.
    Lite som med drömmar, behöver skriva något nyckelord för att de ska stanna i minnet. Ofta förgås de bara…

    1. Jag får också en hel del kreativa idéer till mig i duschen. Vet inte om det handlar om att vatten är känslor….

  2. Jag har lappar brevid sängen. Och skriver mer än gärna ner saker lite varstans… och har samtidigt försökt att samla “bra att ha tankar” som t ex “möjliga blogginlägg” i min Evernote, för då är jag mindre begränsad till fysisk tillgång till en lapp eller en anteckningsbok eller så. Fast lapparna försvinner inte för det. 🙂

  3. Jag skriver ibland ner mina idéer som utkast direkt i wordpress. Alltför ofta stannar det dock vid mentala post-its. Sedan en tid har jag dessutom ordtorka. Även om jag har många idéer är det tröööögt med fingrarnas dans på tangentbordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *