Det finns 1000 vägar att gå. Var börjar man?

Varje dag gör vi tusentals olika val. Det kan vara allt ifrån vilka kläder du ska ta på dig till att säga upp dig från jobbet. Vad du än möter så har du ett val. Alla val du gör får ett resultat. Alltid. Kanske det inte blir det du ville ha eller trodde du ville ha. Det blev det du behöver just där och då. Kanske du inte är medveten om att du behöver möta just detta resultatet. Ibland får man insikten långt fram i tiden. Som när jag blev bortvald av en nära vän. Jag kände sorg. Började tvivla på mig själv. Var jag inte värd att älskas? Självkänslan rasade i botten under lång tid.

Lärdomen som kom mycket senare var att människor kommer in i våra liv för att vi behöver dem. En del stannar hela livet, en del lämnar och det är helt ok. En del lämnar och kommer tillbaka igen. Det är inte meningen att man ska förändra sig själv och spela en roll bara för att få dem att stanna kvar. Jag lärde mig att genom att vara mig själv, drar jag till mig de som jag mår bra med. Jag klippte banden med de som jag inte kunde vara mig själv med. Vilken lätthet som inföll sig. Det som tyngde ner mig kunde jag nu släppa taget om.

Ofta är det så. Vi målar upp en bild över hur vi vill att det ska se ut. Världen ger oss något helt annat. Vi känner besvikelse över att vi har misslyckats. Även när det absolut inte är så. Vi misslyckas inte. Vi får ett resultat.

Låt säga att du vill skapa ditt kreativa drömliv. Så länge den drömmen är diffus och onåbar kommer du inte att få det resultat du vill ha.

Låt säga att du vill skapa en förändring i ditt liv. Du fokuserar på det du inte längre vill ha i ditt liv istället för det du vill ha. Du får ett resultat.

Låt mig avsluta med det som jag ofta ofta tjatar om. Specificera. Det kommer att ta dig dit du vill komma.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om självkänsla och att ställa sig några frågor för att komma loss ur tankarna som snurrar

Bryt ner de negativa tankarna för att skapa en förändring.

Stor kram från mig till dig

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

2 thoughts on “Det finns 1000 vägar att gå. Var börjar man?

  1. Jag brukar tänka lika, människor kommer och går utav en anledning. Även om det smärtar när de lämnar så är det så livet är och oftast har vi lärt oss något nytt från relationen.
    Jag har mitt drömliv klar, men tyvärr ligger det en massa blockeringar som stör och som jag först måste skala av lite och lite.
    När jag dippar med det psykiska (eftersom min depression är kronisk) så tackar jag kroppen för att den ber mig pausa och ta det lugnt. Då får jag en chans att bara vara ❤
    Man kan hitta en tacksamhet i varje hörn, det gäller att se det bara ❤
    Älskar att läsa dina tankar och funderingar ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *