Är du redo att ta bättre hand om dig själv?

När det kommer till självkärlek och att ta hand om sig själv är det så lätt att glömma bort det för att andra saker är viktigare. Låt mig säga att ingenting är viktigare än du. Kanske du tänker att dina barn, partner, föräldrar är viktigare. Ja, de är superviktiga! Människorna i vår närhet är betydelsefulla. Men, när vi tar hand om oss själva och värdesätter oss själva har vi också mer möjligheter och kraft att ta hand om andra.

Det är när vi kör slut på oss själva som det känns tungt att hantera alla motgångar som vi möter. När vi tar hand om oss själva så kanske en tidigare motgång omvandlas till en möjlighet. Man öppnar upp sin nyfikenhet inför livet och ser på saker med nya ögon. Låter inte det härligt? Det är inte bara supernajs att leva på detta stressfria sätt utan det är magiskt att kunna plocka fram sina egna unika strategier för att ta hand om sina behov.

Kom ihåg att du kan ta dig ur vad som helst. Du är inte fast. Du har alltid ett val. Det som är betydelsefullt är att du bestämmer dig för att ta hand om dig själv. Idag. Nu. Du kan återskapa den du tidigare var.

Självkärlek handlar om att vara vara medveten om sitt eget värde och göra/vara det som ger kärlek och omsorg till sig själv.

1.Lägg märke till vilka vanor du har som känns bra och skriv ner dem.

2.Hitta en tyst plats och meditera i tio minuter.

3.Läs om en favoritbok.

4.Umgås med de som ger dig energi.

5.Titta på en rolig video som får dig att skratta.

6.Ta dig tid att dra dig undan och umgås med dig själv.

7.Gå och lägg dig i tid och vakna utvilad. (denna har jag svårt för 😉 )

8.Ha på dig kläder som du känner dig vacker och avslappnad i.

9.Skriv ner dina tacksamheter. 5 räcker till en början.

10.Gå ut i naturen och andas in den härliga luften.

11.Tvinga dig inte att göra sånt som du egentligen inte vill. Säg nej.

12.Ät något med medvetenhet. Mindful-eating skrev jag i ett tidigare inlägg.

13.Reflektera. Skriv dagbok. Lägg märke till dina tankar.

Att ta hand om dig och visa dig själv omsorg kommer aldrig att göra dig självisk. Tvärtom, kommer du att få mer förståelse för andra människors behov. När man älskar sig själv är det lättare att ta emot kärlek från andra människor.

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

6 thoughts on “Är du redo att ta bättre hand om dig själv?

  1. Jag tycker hela tiden att jag jobbar med min kärlek till mig själv. Jag mediterar med rensning av chackran och jordning. Jag gör saker som gillar, umgås med dem som jag gillar. Jobbar hela tiden med min självkärlek och är så tacksam för allt jag har runt mig. Ändå får jag till mig att jag måste älska mig själv mer, vet inte hur jag ska gå tillväga med det riktigt ?
    Bra råd och tips du kommer med ❤

  2. Håller med dig: gôrviktigt gilla sig själv – då kommer kraften och viljan att gilla livet och andra som finfin bonuseffekt✌?

    Toppentips du ger (förresten: jag är grym på att lägga mig i tid ?)

  3. Jag menar också att självkärlek is da shit. För om jag saknar självkärlek, är det också svårt att öppna mitt hjärta för andra. Då kanske det mer handlar om egna bekräftelsebehov än just kärlek.
    Så jag tränar varje dag på det. Ser mig vänligt i spegeln. Gör saker jag tycker om. Ger mig tid att vila. Det känns bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *