Därför saboterar man för sig själv och vad man kan göra för att sluta.

Den senaste tiden på mitt jobb har jag fått höra många fina komplimanger. Du är en stjärna, du är bäst, vad bra att du tänkte på det, du är alltid så lugn och omtänksam osv…. Såklart är det kul att höra men den komplimangen som jag hade svårast för att ta emot var när min chef sa till en kollega till mig att jag var duktig på en uppgift som jag fått till mig att göra.

Jag har alltid haft svårt att ta emot komplimanger där någon tycker att jag är duktig. Jag är ju bara jag liksom och det jag gör är enkelt. När jag reflekterar lite kring detta så förstår jag ännu mer hur svårt det är att ta emot något som man själv inte känner eller som är så självklara. Jag pratar om detta i min kurs “23 dagar av tacksamhet med en twist” och nu inser jag vad det betyder för mig.

Men det var ju inte det jag skulle skriva om men jag tror att det finns någon följare som behöver läsa det här och nu. Jo, att självsabotera för sig själv är något som de flesta människor gör och det finns lite olika anledningar till det. Men vad innebär det kanske du undrar. Det är när du gör eller tänker saker om det du drömmer om som sätter käppar i hjulet för dig.

Du vill ha den där befordran men inte tar klivet för att du kommer på en massa anledningar till varför du inte är värd den.

Du letar efter den rätta men så fort du träffar någon som känns rätt börjar du leta fel på den personen så att ni bryter upp.

Du vill vara lycklig och positiv men du fastnar i en nedåtgående spiral av negativa tankar om dig själv.

Enligt Gay Hendricks så beror detta på att vi har en övre gräns för överflöd, glädje och kärlek. Denna gräns fastställs när vi är unga baserat på våra tidigare upplevelser. Detta betyder att när vi börjar nå den gränsen vi har så börjar vi komma på en massa anledningar till att backa tillbaka och inte lita på vår egen kraft.

Hur löser man detta bekymret då för att nå sina drömmar?

Man börjar att vända blicken inåt och utforska sina egna mönster och beteende. Hur har dina förhållande varit till andra människor? Hur tänkte man om pengar när du växte upp? När man blir medveten om sina egna undermedvetna begränsningar så kan man också börja att förändra dem.

Därför är det viktigt att lyfta upp allt i ljuset och se vad det har för budskap och hur man kan förändra det för att skapa sitt eget kreativa drömliv.

__________________________________________________

Vad tänker du när du läser detta? Kommentera gärna!

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Jag tror att nästa omgång kommer att vara i april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

KRAM Christine

2 thoughts on “Därför saboterar man för sig själv och vad man kan göra för att sluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *