Är hjärnan fullkomligt överstimulerad av intryck?

Jag tror att vi alla kan känna igen oss lite i detta. Vi ska jobba, umgås med arbetskamraterna, vännerna, familjen, delta i diverse aktiviteter, vara med i föreningar, gå på bio, gå på AW och en massa andra saker. Samtidigt så överfylls vi av information att ta in från tidningar, sociala medier, TV. Vi ska vara konstant nåbara på telefon och mejl. Vi kan få dåligt samvete för att vi inte svarar förrän en timme senare vilket är så absurt när man börjar tänka på det.

Vi är i stort sett upptagna alla vakna timmar på dygnet och vi tror att vi är betydelsefulla då. Vi fyller kalendern med en massa aktiviteter för att känna oss viktiga. Men, nä vill vi verkligen ha det så?

Det vi behöver göra för att utveckla vårt inre är att stänga av omvärlden. Kliva in i vårt inre. Lyssna. Låta tystnaden infinna sig. Låta tankarna komma och gå. Att göra “ingenting” kan för många ha en negativ klang för att man kan ju inte vara “duktig” och prestera något enbart genom att göra “ingenting”.

Vi behöver verkligen låta tankarna få vandra fritt utan krav på att de ska skapa något. Jag tror att många bara tar sig några minuter på kvällen innan man somnar om man nu inte somnar med ipaden på magen…. Att fundera fritt ökar den inre visdomen. Förväxla inte detta med att grubbla och oroa sig om saker och ting. Det är inte alls samma sak.

Nästa gång du vaknar och möter en ny dag eller kommer hem efter jobbat, gör “ingenting”. Istället för att sätta igång alla tekniska prylar, sätt dig ner, ta några djupa andetag. Känn efter hur kroppen känns. Börja från tårna och jobba dig upp till hjässan. Tillåt dig att sitta i stillhet. Fundera över varför du tog på dig kläderna du har på dig i morse, varför du bor där du gör, varför du lever i din relation som du gör eller inte gör. Omfamna ditt liv. Var nyfiken. Ta hand om dig. Du är betydelsefull enbart för att du är du. Du behöver inte göra något för att vara äskad. Kom alltid ihåg det.

KRAM Christine

Gillar du det jag skriver? Dela gärna inlägget. Det gör mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris? I mars öppnar jag upp för nya coachsessioner. Under den senaste sessionen jag hade med en underbar kvinna tappade vi tid och rum. 30 minuter blev plötsligt 70 minuter. Superhärligt!

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Nästa omgång kommer att starta den 8 april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *