Jag tror minsann att jag har blivit beroende!

Alltså jag är helt såld på tamari och det har jag varit ända sen jag smakade den för första gången. Det är gudomligt gott till praktiskt talat allt! Jag gör en supergod dressing till sallad med tamari, lönnsirap och apelsinsaft. Supergott! Meeen det är skillnad på tamari och tamari. Det ska vara Renée Voltaires. Den vinner med stor marginal alla dagar i veckan.

Idag när jag satt vid mitt skrivbord och skulle göra en beställning av förbrukningsmaterial till skolan som jag jobbar på så såg jag min tupperware-skål. I den hade jag de tamarirostade pumpafrön som jag gjorde häromkvällen. Det är omöjligt att bara ta några stycken men det gör ju inget för att pumpafrön är ju sprängfyllda av nyttigheter. Zink, E-vitamin, protein och mycket annat. Zink är ju extra bra såhär när vi behöver boosta immunförvaret.

Receptet är enkelt. 2 dl pumpakärnor, 0,5 dl tamari. Rosta på medelhög värme tills tamarin puttrat in i pumpakärnorna. Ät och njut. De är även goda att ha som salladstopping om man nu inte äter upp dem lika snabbt som jag. 🙂 Jag hade även i lite solroskärnor och det var lika gott.

Har du något gott recept att dela med dig av? Sharing is caring. <3

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *