Att göra mindre för att leva mera.

Livet har redan saktat ner för många nu när vi lever med corona. Mitt liv har inte ändrats särskilt mycket. Jag älskar att vara hemma, promenera i det gröna och skriva/måla. Då mår jag bra.

Att erkänna för sig själv att man längtar efter att sakta ner.

Vi lever i en snabb värld. Allt händer här och nu. Vi är tillgängliga dygnet runt. Fler och fler mår dåligt och kanske det är dags att bromsa upp. Varför måste allt gå i ett rasande tempo? Hur länge kan vi kunna hålla många bollar i luften innan vi tappar dem alla? Tankarna snurrar runt som galningar i huvudet.

Vad kan vi göra för att bromsa ner alla tankarna som kör på i full nittio? Först och främst ska du känna tacksamhet för att du är medveten om att du behöver förändra dina tankar. Många är inte ens medvetna om det.

Jag vill dela med mig av några frågor som du kan reflektera över kring detta.

 • Vilka rädslor dyker upp i ditt inre när du börjar tänka på att du behöver sakta ner?
 • Om du släpper taget om de rädslorna, vad kan då skapas?
 • Vad behöver du göra mer av för att sakta ner?
 • Vad behöver du göra mindre av för att sakta ner?
 • Vad blir skillnaden i ditt liv ut när du saktar ner?
 • Vilka vinster får du genom att sakta ner?

Behöver du en meditationsövning för att sakta ner? Ta del av mitt inlägg om “clementin-metoden” och börja redan i dag att sakta ner mentalt. Vi behöver alla sakta ner lite grann och lyssna mer på den inre rösten.

KRAM Christine

4 thoughts on “Att göra mindre för att leva mera.

 1. Jag jobbar med att försöka komma tillbaka till ett liv i arbetslöshet efter att ha fastnat i långvarigt utmattningssyndrom. Arbetstränar periodvis och vissa tider har jag varit hemma någon månad eller två. Upplever att när jag är hemma saktar jag ner mycket och sen när jag börjar arbetsträna hinner jag inte med att sakta ner som jag vill, samtidigt som jag blir helt slut av arbetsträningen. Det blir så kluvet och svårare och svårare att hitta tillbaka till arbetslivet.

  1. Man ska ju inte bli helt slut av att jobba. Finns det någon annan lugnare plats som du kan arbetsträna på som kan tillföra mer av det som du behöver för att få balans?

   1. Enligt experterna ska det gå om jag bara tar micropauser var 20e minut men jag börjar faktiskt undra om det finns nåt annat i kroppen som ingen tänkt på som tex borrelia eller nåt neurologiskt.Ska undersöka det, har inte tänkt på det förut. Ska också pröva att arbetsträna på ett katthem och där kan får man inte stressa eller skynda sig så det blir intressant att se vad som händer då 🙂 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *