Är du redo att ta klivet in i din kraft?

Jag gräver i mitt eget arkiv av inlägg. Väljer en månad och en rubrik som tilltalar mig i stunden. Jag har skrivit om mycket. Allt från veganska recept, självkärlek och kreativitet. Det jag vill dela med mig av ikväll kommer från ett inlägg som jag skrev 26 maj 2018. Två år har gått men budskapet är så bra!

Du kan vara en kraftfull och stark kvinna utan att trycka undan din mjuka sida.

Mod och sårbarhet är beundransvärda egenskaper.

Vilken kraft de bär tillsammans.

Mod är att visa sig sårbar. Sårbar infinner sig när du visar mod.

Motpoler samtidigt som de är lika. Utan den andra kan de inte finnas.

Kvinnan i dagens samhälle ska klara allt. Hon ska vara stark och självständig. Hon ska kunna lösa alla problem. Kvinnor är starka och ska uppfattas på det sättet, men inte till vilket pris som helst. Man ska heller inte likställa stark med ”maskulin”. Det är inte samma sak.

En kvinna “ska” vara snäll, inte ta för mycket plats, vara söt och inte vara för driftig. Lite lagom…. Lägga locket på alla de känslor och idéer som finns inombords för att inte visa vad som finns bakom fasaden. När det börjar bli fullt så pyser det ut och locket börjar skaka. En transformation är oundviklig. Den måste ske för att hon ska känna sig hel.

Att slå knut på sig själv för att upprätthålla den rollen är inte bra för någon. Vem är det egentligen som har sagt att hon ska klara av allt på egen hand? Det krävs styrka, mod och sårbarhet att be om hjälp när livet känns övermäktigt och jobbigt. Tillåt att ta emot hjälp.

Det innebär inte heller att trycka undan sin “tjejighet”. Gillar du att måla naglarna, styla dig eller klä dig i klänning? Fortsätt med det. Att gilla ”tjejiga” saker är inte en svaghet och inte motsatsen till en stark karaktär. Du är lika smart och klok hur du än väljer att uttrycka dig.

Jag vill att vi kvinnor tillsammans slår på vår egen trumma och kliver in i vår kraft på vårt unika sätt.

Min kraft är min och den är unik för mig. Din kraft är din och är unik för dig.

Det finns inget rätt eller fel. Vi behöver alla nyanser i spektrumet för att utvecklas och känna samhörighet.

Kom ihåg att du först och främst är en människa.

Komplex med brister och styrkor som alla andra också har.

Vilken är din favoritstyrka som kvinna? 

Är du redo att ta klivet in i din kraft?

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *