Det är okej att ha negativa tankar, alla har dem.

Nu i semestertider är det många som delar en massa härliga inlägg och bilder på hur livet är så perfekt och hur kul familjen har på sin semester. Alla utflykter som de hittar på med varandra. Det som inte delas är baksidan. När man inte är överens, när barnen sätter sig på tvären eller när förväntningarna inte är lika för alla. När man tvingar fram en bra bild på Instagram med påklistrade leenden. Man vill ju inte visa upp sin smutstvätt för sina vänner. Men du, låt alla känslor finnas. Jag kan inte dölja mina känslor och jag vill inte heller.

Idag vaknade jag upp med en känsla av tomhet. Vet inte var den kom ifrån först. Kom inte igång med något över huvud taget. Jag förstod sen att jag behövde vara ensam. Tystnad. Längtan efter tystnad. Då kom min man ut till mig i köket och sa; – Jag kör till golfbanan.

Min kropp kände en enorm lätthet. Satte mig ner i tystnad. Magiskt. Mediterade. Spelade lite Candy crush. Läste några sidor i en bok, några sidor i en annan bok. Åt lite mungbönsgroddar med russin och cashewnötter. Så jäkla gott!

Jag fick till mig ett budskap till Kattis som vann utlottningen i min blogg för några dagar sen. Det är alltid lika spännande vad som dyker upp.

Det är inte så att jag inte älskar min man eller mina barn. Inte på något sätt men jag måste ha tid för mig själv ibland för att återhämta min energi. Ibland kan jag bli förvånad över hur jag klarade mig igenom småbarnstiden. Säkert har de några ärr och trauma från mig….

Det jag vill förmedla till dig idag är att alla har negativa tankar. Det är inget konstigt. Det som är viktigt, superviktigt är att fylla på med mer positiva än negativa. Låta dem ta över liksom. Låt de negativa få finnas men inte ta över. De kan omvandlas till något positivt. Lita på mig. Jag har varit med om mycket trauma men ändå har jag en positiv vinkel på allt som jag upplever.

Som min son sa en gång: – Du är så jävla positiv mamma!

Jag glömmer det aldrig. 🙂

Kram Christine

4 thoughts on “Det är okej att ha negativa tankar, alla har dem.

  1. Känner igen mig i det du skriver om idag..behovet av ensamtid.. blir ju lite intensivt när hela familjen är hemma varje dag heela tiden.. så skönt när man inser att “alla” ska bort en stund och man bara får umgås med sig själv..underbart😊 kram💜💜💜

  2. Det där kunde ha varit skriver av mig, sån fullträff vad jag känner! Så viktigt att få återhämtning och ensamtid för att man ska fylla sig själv med sitt egna sällskap! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *