Så svårt det är att sätta pris på sin kreativitet…

Min första tavla sålde jag för 2300 kronor. Jag minns att det var superjobbigt att säga ett pris! Men…. Talet 23 kom till mig. Det talet betyder mycket för mig. Jag fyller år den 23 november, min man den 23 augusti, vi förlovade oss den 23 juli, vi vi gifte oss den 23 april, vi var 2 som tillsammans skapade 3 barn. 230 kronor kändes för lite så jag slängde iväg ett meddelande på messenger att tavlan kostade 2300 kronor. Hur det mottogs? Hon sa- “Så är det klart det är det som ska vara priset!” Jag hade oroat mig helt i onödan…

70×90

Nästa tavla jag sålde fick jag 5000 kronor för och då var det den magiska kvinna som köpte den som satte priset för att hon tyckte att jag skulle värdera min kreativitet. Jag är så tacksam för den gesten och jag kommer aldrig att glömma det. Jag hittade inte en hel bild av tavlan så jag delar med mig av två olika vinklar. Även denna är 70×90 cm.

Jag fick en förfrågan för länge sen av en härlig kollega om jag ville måla en tavla till henne. Jag blev så glad och samtidigt lite nervös. Tänk om hon inte skulle gilla det jag skapade… Jobbigt att sätta ett pris…. Samtidigt så kul att skapa för att någon tycker om det jag målar! Älskar det! Hur sätter man ett pris? Vilket pris förväntas? Så många frågor utan svar.

För drygt två veckor sen var den äntligen klar och när jag levererade den så mottogs den med varm hand(priset var ännu inte satt). Det gör mig så glad! Jag vill ju hänga på platser där man sitter och betraktar mina tavlor från olika vinklar och i olika ljus. Det är så jag själv gör innan jag släpper taget om dem.

Så stor tavla som denna har jag aldrig tidigare målat men nu vill jag bara måla större! Så underbart!! Denna skapelse är 1×1,5 meter och det är svårt att med foto få en rättvis bild. Det finns många detaljer att se.

Mitt i alltihopa så fick jag höra från en rektor på skolan som jag målade en tavla för, för tre år sen att hon vill köpa den och ta med till sitt nya jobb i Burlöv. Men åh, vad kul!! Men åh, vad jobbigt att ännu en gång sätta pris på min konst.. Det slutade med att hon mejlade ett förslag och det kändes rätt för mig.

Det är så svårt att sätta ett pris på sin kreativitet. Den uppfattas ju så olika för olika människor… Jag njuter och har kul när jag målar. Kanske det är därför det är så svårt. Ofta förväntas man att få betalt av att man jobbar hårt. Vad tänker du om detta? Kommentera gärna i bloggen.

Vill du beställa en tavla? Hör av dig till mig. Jag blir sååå glad i så fall!

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *