Det är i stillheten vi förnyas och hämtar kraft.

Vi lever i en värld med ständiga intryck. Saker och ting ska hända. Kalendern ska vara full för att man ska känna sig värdefull. Det är viktigare att göra saker än att ta sig tid för återhämtning i stillhet.

Vi glömmer så lätt bort att det är i tystnaden som vi knyter kontakt med vår inre röst. Den är så mycket tydligare i tystnaden än i det ständiga bruset av ljud från alla håll och kanter.

Precis som vår kropp behöver vatten för att leva så behöver vi tystnad för att få en genuin kontakt med vår själ. Kan du komma ihåg en gång när du verkligen längtade efter ett glas vatten? Själen längtar på samma sätt efter tystnad.

Det är mer accepterat att vara socialt aktiv än att vilja vända blicken inåt och umgås med sig själv. Det uppfattas fortfarande som lite konstigt. Därför krävs det lite mod att stå upp för att välja sig själv istället för att vara där för alla andra eller delta i sociala aktiviteter.

Jag vill påminna om hur viktigt det är att tillbringa tid i tystnad. Stillhet. Det är här som vi hör oss själva. Det är här vi förstår varför vi är här. Det är här vi förstår oss själva och andra. Att sitta i tystnad innebär inte att man inte gör någonting. Man hämtar kraft från sin inre visdom.

Att sitta ner i tystnad och vända blicken inåt är inte slöseri med tid. Det är värdefull tid. Kom alltid ihåg det. Ta ett bad, meditera, promenera i skogen eller fokusera blicken på en punkt i en kvart. Umgås med dig själv en stund. Det är du värd!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *