En supergod marinad till helgens middag

Jag slutade att äta kött 2011 så nästa år ska jag fira 10-års jubileum. Tror att det var i september det året nån gång som jag såg dokumentären “Forks over knives” och “Earthlings”. Från den dagen kunde jag inte längre äta kött. Jag blev vegetarian. Sen hängde jag på Djurrättsalliansens veganutmaning 2015 och det var så härligt att få stöd och tips för att ändra min kost. Det finns så mycket god vegansk kost och mycket har hänt sen dess. Utbudet har verkligen exploderat och det är superkul!! Heja det!

Även om jag väljer att äta vegetariskt (ja, det slinker ner lite ost och kanske något ägg då och då) så gör inte resten av min familj det. Jag vill inte tvinga det på dem. Det behöver vara deras eget val. Det är jag som valt att de ska äta kött från första början. Om jag vetat då det jag vet idag så hade jag ändrat på en hel del. Men det är ju så livet är…. Det finns en mening med allt.

Idag när jag var iväg på loppisrunda med min man så hittade jag en bok som jag lånade på biblioteket för många år sen men bara läste lite grann i. Kanske det är så att jag ska läsa på mer om detta.

Slutligen vill jag dela med mig av en supergod marinad som man kan använda till kött, svamp eller alla de vegoprodukter som finns på marknaden nu för tiden.

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

½ tsk chilipulver

2 tsk mald koriander

2 tsk mald ingefära

3 msk soja

2 msk vitvinsvinäger

3 msk vegetabilisk olja

_____________________________________________________

Hacka rödlök och vitlök och blanda ihop med resterande ingredienser.

KRAM ChriStiNe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *