5 tips för att göra plats för din personliga utveckling.

Det är så viktigt att ha en portion lekfullhet och glädje i vår personliga utveckling. Den ska inte kännas tung och jobbig att ta sig an. Jag upplever att många kurser kräver mycket av vår tid och engagemang dagligen. För mig innebär det att jag ger upp. Livet händer och det känns övermäktigt. Jag har så mycket annat som är kul som jag vill ge uppmärksamhet till.

Därför har jag valt att varva lätta övningar och reflektioner med lite tyngre i min FB-kurs “Väck ditt unika utryck till liv” som du kan ta del av GRATIS i min FB-grupp “SKAPA DITT KREATIVA DRÖMLIV“. Varmt välkommen in! Vi är på dag 5 av 35 så mycket mer väntar….

Jo, jag vill dela lite tips för att göra plats för din personliga utveckling. Den kommer här…. Fyll gärna på med dina tips i kommentarerna!

Väck ditt unika
  1. Låt det ta sin tid. Ibland kommer svaret direkt och ibland behöver man ta ett steg tillbaka och känna efter. Reflektera. Lyssna in kroppen. Tillåt dig att det får ta den tiden du behöver. Stressa inte fram ett resultat. Gör någon övning, ta dig tid för reflektion. Varje litet steg räknas.
  2. Prioritera dig själv. Skapa en rutin för att göra plats för dig själv. En stund för att reflektera och ta dig an övningar och reflektioner. En del dagar har man mer tid och andra dagar har man mindre tid. Det är helt okej..
  3. Skriv av dig. Det bor en kraft i att skriva. En tanke som skrivs ner blir mer än en tanke. Den blir ett fysiskt uttryck som gör tanken tidlös och känslan av klarhet kan infinna sig. Skriv ner allt du kan komma på. Ibland kan det vara magiskt att sätta sig ner och skriva i tio minuter om vad som helst och utan manus. Det du tänker är det du skriver. Du behöver inte läsa igenom det och grammatiken behöver inte heller vara 100%. Man kan känna att man har fått prata av sig. Magiskt!
  4. Skaffa en mentor/coach/likasinnade. Du blir som du umgås. Punkt. Så är det. Det kan vara skönt att känna att man inte är ensam i sin resa framåt i livet. Det kan kännas otroligt värdefullt att bolla sina tankar i en trygg atmosfär. Välj de här personerna med omsorg. Det är viktigt att ni kan vara ett stöd för varandra utan att ni styr varandras val. Eller skaffa dig en coach som du klickar med. Kanske är det jag 😉
  5. Kom ihåg att ha kul på vägen. Självklart vill vi utvecklas och nå våra mål men utan lekfullhet och glädje kan det kännas poänglöst. Man glömmer bort varför man gör det… Låt resan mot ditt kreativa drömliv göra plats för lek och galna upptåg! Låt den inre kritikern sätta sig i utvisningsbåset ett tag och göra plats för att du ska briljera!

Varmt lycka till!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *