När vi försöker att sudda ut vårt ego eller hålla det på avstånd, då är det egot som hejar på.

Jag håller på att utforska egots betydelse i våra liv. Gräver ner mig i kunskap från olika håll och jag älskar det! Det jag vet med all säkerhet är att egot ska inte tryckas undan. Egot är inte någon som vill oss något ont. Vi kommer att må dåligt förr eller senare om vi gömmer undan det. Sakta växer den sig stark i mörkret och på ett eller annat sätt kommer den att pysa ut till slut, eller explodera. Det vill man ju inte!

Egot skapar en separation och det behöver vi för att kunna leva i våra fysiska kroppar på denna jord. Det är egentligen inget konstigt men ofta i den andliga världen så pratas det om att trycka undan sitt ego. Gör inte det. Så fort vi pekar på egot och säger till det att det separerar så skapar vi en separation.

Egot är en del av den vi är och jag har aldrig mött någon som nått en hög andlig utveckling genom att sudda ut en del av sig själv. Du kan behöva läsa den meningen några gånger. Ju mer vi trycker undan och inte vågar möta oss själva desto mer obalanserade blir vi.

Vad skulle hända om du vågade släppa censuren om vem du borde vara och istället välkomna egot med ett nyfiket sinne?

Du vet att när vi försöker att sudda ut vårt ego eller hålla det på avstånd, då är det egot som hejar på. Sen vill jag även poängtera att om du ger egot frispel att agera fritt så är den vilse. Den behöver själen för att hitta vägen framåt.

Kommentera gärna med dina spontana tankar om mina tankar…..

Vill du hänga med i min Facebook-grupp? Skapa ditt kreativa drömliv. Ibland känner jag mig tjatig men hur ska du annars hitta till min härliga grupp som jag fyller med reflekterande frågor, lekar och lite annat smått och gott?

Den 27 februari börjar min Facebook-kurs “VÄCK DITT UNIKA UTTRYCK TILL LIV”. Det är en kurs som handlar om att lära känna sig själv, bli medveten om sina tankar och att utforska sina drömmar och passion för livet. Den började som en enkel mejl-kurs och utvecklades till en FB-kurs och nu väljer jag en ny twist! Jag tycker om att använda mig av kunskap jag redan har och lägga till ett nytt lager.

Denna gången kommer jag att ha ett grupp-samtal på Skype, Zoom eller google-meet efter varje tema en gång i veckan. Jag vill göra detta för att komma närmre deltagarna, höra deras reflektioner och insikter. De lär av mig och jag lär av dem. Jag ser fram emot ett underbart utbyte av erfarenheter.

Det jag har kommit fram till under meditation är att kursen kommer att kosta 999 kronor. Talet 9 är också otroligt betydelsefullt för mig just nu. Säkert finns det vänner som kommer att säga åt mig att det är alldeles för billigt men jag bryr mig inte. Detta känns rätt och då är det rätt.

2 thoughts on “När vi försöker att sudda ut vårt ego eller hålla det på avstånd, då är det egot som hejar på.

  1. Jag är “en gammal själ” som vandrat genom denna inkarnation i 80 år och fortfarande vandrar! Egot är min läromästare, utan egot skulle jag inte ha lärt mej att gå inåt till min själs ursprung, detta är meningen för oss alla! Numera har jag hittat min balans mellan vem JAG är och vad egot har inbillat mej att jag borde vara! Jag styr själv mitt liv här på jorden och kan tacka egot för all lärdom, men det är inget som kan läras genom andra utifrån, endast genom att tålmodigt gå i Livets skola som du själv bestämde när du inkarnerade, men glömde så fort du föddes in i en fysisk kropp! Däremot finns det hjälpare på livsvägen, både andliga och fysiska, men det är bara du som kan göra jobbet! KÄRLEK heter den bästa hjälpen! Kram! ❣

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *