Två metoder för att öva upp förmågan att fokusera på din kreativitet.

Så många jag möter har inte kommit till den insikten att de är kreativa. Kreativitet finns i alla. Verkligen alla. Kreativitet är nyfikenhet, lekfullhet, ett öppet sinne. Om du känner att du inte är kreativ så behöver du komma i kontakt med ditt inre barn och känna lekfullhet. Att göra saker för att de är kul istället för prestationen.

I tystnaden bor många svar om du är villig att låta det ta sin tid. Att sitta en stund i tystnad varje dag ger näring till själen. {I love it!} Det är så lätt att tappa bort sig i bruset av aktiviteter och samtal. Sakta försvinner den vi är menade att vara.  I tystnaden får vi kontakt med vår intuition. Var inte rädd för att lyssna till dina inre tankar.

1. Sitt ner i stillhet en gång om dagen i tio minuter. Det är ett bra sätt att starta eller avsluta dagen. Hitta en plats där du kan vara ensam utan att bli störd. Lägg ifrån dig telefonen och gör en liten ceremoni av det. Tänd ett ljus, lägg fram någon fin sten och tänd en rökelse. Blunda och låt tankarna flöda fritt.  Släpp dem fria. Du kommer att förvånas över vilken effekt detta kan göra för ditt liv.

När vi kommer ut i naturen känner vi oss fria. Här finns inga måsten eller krav. Vi kommer närmre källan inom oss och känner kontakt med kraften inom oss. Natur innebär olika platser för olika människor. Skogen, havet, öppet fält, äng, kohage eller uppe på ett berg. När vi saktar ner vårt hektiska liv och lyssnar in vad sinnet bär på kommer kreativiteten.

2. Rörelse ute i naturen är som balsam för kropp och själ. Förutom tystnaden finns det kraft i naturen. En promenad i ensamhet för att verkligen låta alla sinnen vara närvarande. Dofter, vinden mot kinden och barfota mot marken. Vi behöver vara tillräckligt tysta för att notera skönheten som omringar oss.

Kram Christine

One thought on “Två metoder för att öva upp förmågan att fokusera på din kreativitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *