Har du också förbjudna drömmar?

Livet är en resa … bokstavligen.

Dagar blir veckor, veckor blir månader, månader blir år …
Allt händer under miljontals ögonblick.
Beslut vi tar skapar ringar på vattnet inför de som komma skall.

Tänk på ditt liv just nu. Precis så som det är just nu.

Tänk på var du är. Tänk sedan på var du har varit (i din kropp, mentalt, relationer, ekonomi) … och tänk sedan på vart du vill vara.

Det vi föreställer oss i vårt huvud skapar vår verklighet. Därför är det så viktigt att det vi tänker och fokuserar på är det vi vill skapa för oss själva. Så enkelt men ändå så svårt..

FÖRBJUDNA DRÖMMAR är något som vi alla har och det ställer till det för oss att vi inte uppmärksammar dem och tar dem på allvar. Om vi inte tillåter oss att drömma om det och vilja ha det, så kan vi ju faktiskt inte få det. Eller hur?

Ibland drömmer jag om att bo ensam i en stuga vid en sjö. Slippa laga mat varje dag, tänka på vad vi ska äta. Göra vad jag vill när jag vill det. Sova till tolv. Måla tavlor med hög musik när jag känner för det. Sitta vid fönstret och skriva på min bok. Meditera i tystnad utan avbrott. Äta när jag är hungrig. Vara i kreativitetsbubblan tills jag känner mig klar. Inget avbrott.

Jag vet varför jag drömmer om detta. Jag har aldrig bott ensam. Aldrig. Flyttade ihop med min man i vår första lägenhet 1995. Stormtrivs med mitt liv. Ja, inte alla dagar i veckan för vem gör det. Livet går upp och ner. Framåt, bakåt. Utveckling.

Nu bor vi i en villa på 182 kvadratmeter och min man har äntligen fixat till en plats där jag kan sitta i ensamhet. Jag är så tacksam för det. Jag har bloggat i köket, tvättstugan, vardagsrummet jag även när jag suttit och väntat på grabbarnas hockeyträning. Inte optimalt jag vet men det funkar. Jag målar fortfarande i vardagsrummet för där är bäst plats och ljus… När jag ritade detta huset för 16 år sen så var den detaljen att ha en plats för mig själv inte prioriterad direkt.. Jag visste inte ens att jag skulle behöva en plats för min kreativitet. Jag visste inte ens om att jag var kreativ. Den dörren var stängd sen länge. Nej, då var barnen små och vi hade behov av lek och samvaro! Saker och ting förändras..

Jag har en fantastisk familj och vi har en öppen och  mysig relation. Vi pratar om allt mellan himmel och jord. Jag älskar våra kvällar när barnen {läs unga vuxna} sitter kvar länge efter att vi ätit middag och pratar om livet. Jag älskar när vi köper hämtmat på söndagar och kollar på tecknad film. Jag älskar när de bara spontant dyker upp och vill prata om skolan, relationer, vänner eller vad som helst. Jag älskar också att vara ensam. Så svårt att få till en balans i detta.. 
Jag kan aldrig förvänta mig att de ska veta hur jag känner här och nu. Det räcker att jag suckar så frågar de hur jag mår.. Jag är som en öppen bok.  

Kram Christine

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Kliv in i min FB-grupp “Cozy & Creative with Christine” där du får en liten dos av mig om saker jag tycker är viktiga att prata om. Det kan vara allt från manifestation till övningar för ett positivt mindset. Jag har börjat fylla gruppen med övningar, meditationer, videos och andra härliga upptåg…. Vi är än så länge 19 härliga kvinnor i denna grupp. Det är en trygg plats där du är välkommen vara så som du är. En plats där du möts av öppenhet och pepp. Den kostar 123 kronor i månaden. Vill du hänga med och dessutom ta del av alla övningar, videos och tips som redan delat med mig av? Swish till 0704-968914 och gå med i gruppen. Jag godkänner omedelbums 🙂 Fokus under oktober månad är att läka det inre barnet. Igår delade jag en video om gamla värderingar som ibland inte är bra för oss längre. Jag kommer dessutom att erbjuda personligt budskap till medlemmarna till ett förmånligt pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *