Fokuserar du på att få beröm så kommer du alltid att känna brist.

Många kreativa människor längtar efter berömmelse och den kan såklart se ut på olika sätt. En del vill stå på scen, en del vill sitta och skriva autografer i sin nyutgivna bok och en del vill stå på marknad och se kunderna tråna efter kreationerna. Bara för att den ännu inte kommit innebär det inte att den inte kommer att göra det. Kom ihåg det!

Berömmelse är inte samma sak som framgång.

Vi vet innerst inne att berömmelse inte är samma sak som framgång. Det är viktigt att ha inte låta den ta överhanden. Med det menar jag att inte låta andra människors tyckande om dig och ditt kreativa uttryck bli viktigare än uttrycket i sig. Du vet att du är grym på det du gör! När berömmelsen tar över blir det ett ständigt jagande efter den och du är aldrig nöjd.

Vad det egentligen handlar om är att du vill bli beundrad av dig själv, älskad och förstådd av dig själv. Även när berömmelsen försvinner så ska glädjen för kreativiteten finnas kvar. Har du en dikt inom dig så ska du skriva den utan att tänka på om den blir publicerad och erkänd. Det är handlingen som ska kännas glädjefull och inspirerade, inte vad andra kommer att tycka om dig.

Alla människor gillar att få beröm! Det är inte alltid vi får det men vi fortsätter ändå. Beröm är bara “icing on the cake”. Det räcker att få kakan, eller hur? Den är supergod som den är redan!

Fokuserar du på att få beröm så kommer du alltid att känna brist.

Egentligen är vi rädda för att inte bli älskade. Utan berömmelse finns ingen kärlek tror vi. Någonstans inom oss bor en rädsla att för att få vara framgångsrik så behöver man ha berömmelse. Försök att släpp taget om den. När du får en släng av berömmelseviruset ska du ta fram papper och penna och skriv, rita eller vad som passar dig. Plocka fram en canvasduk och alla dina färger. Go crazy! Ägna dig åt kreativ lek. Känn glädjen. Glädjen av att skapa utan någon att betrakta och bedöma. Att skapa från glädje läker allt!

Kram Christine

-Coach och idékreatör

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Kliv in i min FB-grupp “Cozy & Creative with Christine” där du får en liten dos av mig om saker jag tycker är viktiga att prata om. Det kan vara allt från manifestation till övningar för ett positivt mindset. Jag har börjat fylla gruppen med övningar, meditationer, videos och andra härliga upptåg…. Vi är än så länge 19 härliga kvinnor i denna grupp. Det är en trygg plats där du är välkommen vara så som du är. En plats där du möts av öppenhet och pepp. Den kostar 123 kronor i månaden. Vill du hänga med och dessutom ta del av alla övningar, videos och tips som redan delat med mig av? Swish till 0704-968914 och gå med i gruppen. Jag godkänner omedelbums 🙂 Fokus under oktober månad är att läka det inre barnet. Härom dagen delade jag en video om gamla värderingar som ibland inte är bra för oss längre. Jag kommer dessutom att erbjuda personligt budskap till medlemmarna till ett förmånligt pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *