Därför vågar du inte vara dig själv fullt ut.

Härom dagen ställde jag frågan “Vad betyder frihet för dig?” i olika sociala kanaler. Svaret handlade mycket om att kunna vara sig själv fullt ut och att kunna välja vad man gör med sin tid.

Jag blev så berörd av de svaren som sa att de ville vara sig själv fullt ut. För det svaret har jag också haft till den frågan. Det var under en period där jag var osäker på mig själv och vem jag var. Under en tid när jag inte visste vart jag ville. Jag hade det ganska bra. En man som älskade mig, hus och tre underbara barn. Något fattades. Jag var inte mig själv men vem var jag egentligen?

Anledningen till att man inte vågar vara sig själv är ganska enkel. Man är rädd för att bli utstött från de man älskar om man förändras. Du vet vad du har men inte vad du kommer att få efter din förändring. Kanske livet känns ganska okej. Lite småtråkigt men okej. Tänk om du förlorar din partner när du gör förändringen? Kanske det kommer att bli så. Du behöver kanske säga upp dig från ditt jobb. Ja, kanske det till och med är så att en del människor i din närhet kommer att lämna. Men det gör ju bara plats för nya att komma in. Eller hur? Det handlar om man ser möjligheter eller hinder.

Kanske det kommer att vara mörkt ett tag när du trevar efter nycklar till ditt inre. Du behöver vara villig att göra jobbet. Verkligen. Kanske du tycker att det inte är så svårt och det gläder mig. För mig var det otroligt jobbigt men jag var fast beslutsam att livet inte skulle se ut som det gjorde. Längtade efter lätthet, passion och kreativitet. Precis det som jag fick.

Vad längtar du efter?

Vill du ha min hjälp att skapa en förändring i ditt liv? Jag öppnar upp för möjligheter till coachning för tre personer. Jag är inte som alla andra. Du vet de som har en plan för att ta dig från A till B. Nej, jag känner in. Ditt behov och vad som behöver lyftas upp. Jag börjar med att skicka dig en fång med frågor. Jag vill att du är superärlig. Annars är de meningslösa. Det du och jag delar med varandra stannar mellan oss. Ingen annan får veta. Skriv några rader till mig så återkommer jag till dig. levandefrukost@gmail.com

KRAM Christine

7 thoughts on “Därför vågar du inte vara dig själv fullt ut.

  1. Jag måste först fråga om det är kostnadsfritt, vilket jag tolkar det som? Har problem med ekonomin nu.

  2. Jag vill sluta mitt jobb men kan ju inte pga min dåliga ekonomi. Har sökt många andra jobb men får inget. Är sjukskriven 50% och kommer att söka sjukersättning/pension i slutet av denna månad. Att jobba 50% och åka 6,5 mil enkel mån-fre tär oxå på mig. Jag fungerar bättre om jag får vara helledig nån dag istället men det är inte medicinska skäl nog. Nu känner jag mig snärjd. Tänkte starta eget men får inget sådant bidrag då jag har problem med ekonomin. Jag kommer att fylla 60 år i vår. Är helt tom på energi. Vill oxå flytta tillbaks till Hälsingland. Bor nu i Östersund.

    1. Jag förstår din frustration att känna sig fast. Att åka den långa sträckan tar otroligt mycket tid…Finns det inga jobb närmre där du bor? Jag har ingen koll eftersom jag bor nere i Skåne. Vad skulle du vilja starta eget inom? Detta är tyvärr inte gratis.. Stor kram till dig <3

  3. Jag undrar vem jag är . Jag är yngst av mina fyra syskon vilket har gjort att jag inte har blivit hörd. Därför har jag bara följt andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *