Vad är kreativ intelligens?

Det är otroligt intressesant att vi alla har en egen relation till vad kreativitet är. Många tror att de inte är kreativa. De tycker att de är så strukturerade och tråkiga. Men sen kommer det fram när jag pratar med dem att de visst är kreativa. De har bara haft en felaktig bild av hur en kreativ person ser ut som och den är inte densamma som de själva.

Kreativ intelligens är din förmåga att komma på nya idéer, se saker ur ett annat perspektiv, att lösa problem på ett unikt sätt, att hitta samband och mönster och förmågan att anpassa sig till nya situationer. Att tänka och vara kreativ helt enkelt. Som allting här i världen så kan man alltid träna upp förmågan att tänka kreativt.

Har du förmågan att tanka ner dina idéer och göra de verkliga eller stannar de kvar i ditt huvud för att senare bara försvinna för att du får nya?

Små barn har förmågan men vi tenderar att tappa bort den längs vägen in i vuxenvärlden {jag kommer aldrig att bli vuxen}. Vi glömmer bort hur vi ska göra för att få tillgång till den. Är det inte hög tid att utforska detta mera? Att göra mer plats för lek och kreativitet. Jag känner nu mer än någonsin att vi behöver det. Leka, skratta och göra saker bara för att det är kul. Jag vill skapa kreativa övningar som höjer din kreativa intelligens.

Låter det som något du behöver? Kommentera i bloggen med ditt favoritdjur och jag lägger till dig på listan. Det kommer inte att vara gratis. Nej, jag behöver ett energiutbyte men det kommer inte att vara kostsamt.

Jag vill skapa men behöver först veta om det finns någon som vill behöver det. Jag vet att jag hade behövt detta då och då. Vi har så lätt för att falla tillbaka i gamla fotspår…

Kram Christine

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar eller dela det på dina sociala medier. De gör mig såå glad!

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *