8 små förändringar som kan få stor positiv betydelse.

Alla har dåliga dagar när orkeslösheten och sorgen hälsar på. Ibland blir dagarna veckor och det blir svårare och svårare att komma ur den negativa spiralen. Jag vill dela med mig av några små tips som jag hoppas ska kunna hjälpa dig.

Det behöver absolut inte vara de stora framstegen som skapar den där stora förändringen i ditt liv. Nej, istället vill jag påstå att det är de där små sakerna som får stor betydelse. Har du fler tips så får du gärna dela dem i kommentarerna.

  1. Lägg märke till det positiva runt omkring dig. Det kan kanske låta lite svårt men med träning så blir det lättare. Att varje dag uppmärksamma något bra som hänt eller om dig själv. Det kan vara så enkelt som att lägga märke till ett par som håller händer. Vill du uppleva positiva känslor? Sätt dig på en flygplats och betrakta människor när de möter varandra. Magiskt!
  2. Fira varje framsteg. Det är så viktigt att lägga märke till varje litet steg i rätt riktning. Vissa dagar kan det vara ett stort steg och andra är det pyttelitet men det finns ändå där. Fira.
  3. Ta bort alla “borde” och “måste”. Det blir lätt att man ältar saker inom sig som man borde ha sagt eller gjort. Sluta. Det som har varit kan inte förändras. Du måste ingenting. Sen att det är bra att göra de där sakerna som känns utmanande och läskiga är en annan sak. Tänk istället; Vad vill jag fylla min dag med idag?
  4. Yttryck din inre ilska. Ingenting blir bra av att hålla allting inom dig. Det växer och till slut kan det explodera. Erkänn att du har dessa känslor och omvandla dem till något vackert. Ilskan kommer med budskap om saker du känner starkt för, saker som du tycker borde förändras i världen eller i ditt liv. Vad gör dig riktigt förbannad? Där bor en nyckel till din passion och vad du kan bidra med till världen.
  5. Omge dig med rätt människor. Gör dig av med dem som drar ner dig och din energi. Du blir som de fem personer som du umgås mest med. Om du varje dag umgås med någon som ser på världen på ett negativt sätt så kommer det att smitta av sig till dig. Säg ja till de som du inspireras av. Se till att smitta av din glädje till andra. Vi behöver det mer än någonsin.
  6. Välj ut ditt personliga mantra. Varje handling börjar med en tanke. Varje tanke börjar med en känsla. Det som du går runt och tänker på blir snart din sanning. Om du tänker att du inte duger 100 gånger om dagen så förstår du att det inte hjälper för att ta dig ur denna negativa spiral. Säg högt till din spegelbild “Jag älskar dig”, “Jag duger”, “Jag är värdefull”. Börja din dag och avsluta din dag på det sättet.
  7. Skriv tacksamhetsbok. Om man inte har ett positivt mindset så är detta ett ypperligt {älskar det ordet} sätt att börja. Jag tror att detta är en orsak till att min tacksamhetsövning {23 dagar av tacksamhet med en twist} är så kraftfull av denna orsaken. Skriv ner varje morgon eller kväll det som du är tacksam över. Det kan vara stort och smått. Man kan vara tacksam för en kyl med mat, pengar på kontot eller att man lever sitt drömliv.
  8. Ta en paus från dator och telefon. Jag behöver egentligen inte säga mer än så. Vi alla vet att det är viktigt att vila från alla sociala medier då och då. Vila från alla plattformar som vi förväntas vara online på 24/7. Ta en paus och känn dig fri att sitta ner i stillhet och reflektera. Låta dina egna tankar få ta plats. Vem är du? Vem vill du vara?

Kram Christine

3 thoughts on “8 små förändringar som kan få stor positiv betydelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *