Njut av maten. Njut av livet.

Jag har under en tid haft en paus från sociala medier. Har inte känt att det ger mig något värde. Varför behöver jag få så mycket intryck om saker som inte betyder något för mig. Jag rekommenderar dig verkligen att ta en paus då och då. Du behöver inte på något sätt berätta det för någon. Du behöver inte be om ursäkt för att du inte gillat inlägg. Ta en paus. Reflektera över vad som är viktigt för dig.

Det är svårt att stå emot när man som jag driver en grupp på Facebook med över 1700 medlemmar. Det där dåliga samvetet för att jag inte har skapat värde till dem på länge finns där hela tiden. Men när jag inte är i rätt flow kan jag heller inte tvinga fram något. Klart att jag kikat in lite då och då för att försöka ge kreativ support men den där känslan jag tidigare hade har inte funnits där på ett tag. Jag vet att den kommer tillbaka så jag väntar. Jag har tillit till den kreativa processen.

För 13 år sen {kanske längre sen} så började jag intressera mig för hälsa och beteende hos människan. Pluggade psykologi, fysiologi, patologi, lärde mig om rawfood, kollade på dokumentärer som förändrade mitt liv. Jag ville hjälpa andra att förändra sin livsstil för att bli hälsosammare och känna glädje inför livet. Jag kände mig hela tiden för olärd och aldrig klar. Det finns ju hela tiden ny kunskap att ta till sig. Alltid. Alltid finns det någon som kan mera men så är det ju alltid. Jag vet men för att kunna stå där med mitt budskap så behöver jag känna mig som en expert. {Detta behöver jag reflektera över. Vad innebär det att vara expert?}

Krämig chocolate mint LOVE

Jag har börjat att återuppta denna kunskap och läser på om det. Jag får även från olika håll frågor om hälsa och recept på vegetariska recept. Idag när jag öppnade upp Instagram så var Vivi där med ett budskap som jag verkligen behövde höra idag. Så det kommer förmodligen att pratas mer om hälsa och kost på denna bloggen framöver.

Hör hennes budskap här.

Jag vill avsluta detta inlägg med ett hälsotips! Magen behöver ro för att omvandla födoämnena till näringsämnen och därför är det viktigt att äta i lugn och ro i en harmonisk atmosfär. Ta inte upp konflikter vid matbordet. Det ska vara en härlig stund med familjen. Ät, njut och var glad. Känn tacksamhet över att du har en familj, mat på bordet och tak över huvudet. Många kostmedvetna människor har en osund relation till mat. Man fokuserar på det man inte får äta, hur mycket man ska äta osv… Låt måltiden bli en sensuell upplevelse. Tugga maten väl. Har du väl valt att äta något, välj då att njuta av det.

Jag kan inte leva genom andras filter. Oavsett hur fint det är. Det är dags att väcka liv i ännu en dröm jag har.

KRAM Christine

Förresten vill du veta vilken min favoritmat är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *