Alla har en egen unik begåvning. Även du. Även jag.

Det är så lätt att se på andra människor med känslan av att de har allt de vill ha. De har koll på läget och vet precis vart de är på väg. Du känner lite avundsjuka för du vill också veta vad du ska bli när du blir stor. Du är trött på det här “så länge” jobbet. Känner att du inte kommer någonstans.

Alla är precis så som de ska vara. De som längtar och söker en förändring kommer att få precis vad de behöver när de är redo. Jag själv gjorde en omvälvande inre resa för 8 år sen. Den 4 mars 2014 fick jag mina inloggningsuppgifter till något som skulle förändra hela mitt liv. Självkänslan var i botten. Arbetslös. Jag hade blivit uppsagd från ett arbete som inte ens var kul. Sakta sakta växte jag, bröt ner mig i bitar igen, växte enormt.

Vi är vanemänniskor. Våra kroppar och hjärnor älskar att leva kvar och stanna i det förutsägbara. Oavsett om det ger dig glädje eller inte så vet du vad som förväntas av dig och det räcker. Det kan låta galet men det är vetenskap. Du älskar att vara densamma som du var igår. Det känns tryggt. Även när du går runt och bär på problem och håller fast vid dem.

Om du ännu inte tagit reda på alla dina begåvningar som du har, rekommenderar jag dig verkligen att göra det. Skjut inte upp det. Ja, det kan vara lite {läs mycket} jobbigt stundvis men det ger så mycket livskraft. Att lära känna sig själv och kunna stå där och berätta om sina färdigheter för andra människor kan leda till att det där “så länge” jobbet byts ut mot något du verkligen vill göra. Något som du kan bidra med för att göra jorden lite kärleksfullare och kreativ.

Vilken talang har du som du vill lyfta fram i ljuset?

När något tar slut följs det omedelbart alltid av en ny början.

Det nya kan vara magiskt och något du så länge längtat efter.

Det är lätt att missa det medan du fortfarande sörjer slutet.

När du drabbas av en förlust ligger hela ditt fokus på det du lämnar bakom dig.

Drömmen. Jobbet. Förhållandet.

Vad händer när du fokuserar på det som ligger framför dina fötter?

Det kan kännas svårt. Du vet kanske inte vad det är. Okänt och läskigt.

När det fortfarande är smärtsamt att lämna det gamla är det svårt att välkomna framtiden.

Vad kan du ha för nytta av denna förlusten?

Vilken riktning vill den ta dig?

Svaren på de frågorna kan kännas överraskande befriande.

Kram Christine

2 thoughts on “Alla har en egen unik begåvning. Även du. Även jag.

  1. Tack🙏 Det här var precis vad jag behövde få till mej just nu. Jag lever just nu i en “berg och dalbana” med mina känslor. För ett halvår sedan sa jag upp mej från en trygg anställning som jag haft i 30 år, för att starta ett företag. Det har aldrig varit mitt mål att starta ett företag, men dom 3 senaste åren så är det precis som att någon “annan” har styrt min väg hit. Och vägen känns helt rätt i mitt hjärta och det är här jag ska vara, men….så är det ju alla hjärnspöken som finns och knackar på med jämna mellanrum. Precis som du skriver, man växer, för att i nästa stund brytas ner och så växer man igen. Just i detta nu är jag i nedbrytningens stund och den är skitjobbig helt ärligt. Den värsta dalgången av dom alla. Jag försöker tänka positivt, men det är svårt…
    Så dina ord var precis vad jag behövde få läsa just nu. Tack så jättemycket🙏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *