Kreativitet är en inställning. Konstnärlighet är en talang.

>>> I annonssamarbete med Canea<<<

Att lyckas med sitt företag kräver en hel del magkänsla {jag kallar det intuition} och en stark tro på sig själv. Att ha lätt för att hitta kreativa lösningar när det inte går som man vill. Jag tycker det är så viktigt att alltid ledas av att man bidrar med något gott och gör världen lite bättre och att man har kul. Har man den inställningen så blir det en härlig resa.

Det är inte helt enkelt det här med att driva företag. Det är många parametrar att hålla reda på. Mycket att lära sig och en del saker får man lära sig den hårda vägen. Men kalla det inte att misslyckas. Det finns faktiskt en mening med att saker blir som de blir.

Omge dig med rätt människor. De som vill samma som du. De som utmanar dina beslut. De som får dig att alltid vara sann i ditt budskap. Känns det inte rätt även om personen i fråga har ett gott rykte, då passar ni inte varandra. Inget fel på dig, heller inget fel på den andre.

Alla företag går igenom en livscykel precis som vi själva gör och alla gruppkonstellationer vi går in i. Om man är medveten om dem så behöver man inte mötas av en massa otrevliga överraskningar. Man kan läsa mer om det i Per Holknekt och Karin O’Connors bok “The Moneyfest – En företagsrevolution”. Jag fick den av min pappa när jag fyllde år. Den är riktigt bra.

När man har nått stadie 6 “stabilitet”, då är det hög tid att se över hur man vill att framtiden ska se ut. Man är fortfarande på en plats där allt känns bra och inga moln på himlen men just därför är det bra att vara förutseende och vända blicken framåt och ta reda på vart man är på väg. Annars är det lätt att det blir en nedåtgående spiral. Man tappar bort sitt varför. Engagemanget försvinner och det är svårt att ta sig tillbaka till den härliga energin.

Energi kan inte dö utan den kan bara omvandlas.

För att ta reda på hur din strategi ska se ut så kan du gå en distansutbildning i framtidsanalys. Canea är företag som har en uppsjö med olika utbildningar för att ge dig konkreta tips och verktyg att använda dig av i din verksamhet.

Varmt lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *