Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga.

-En person med den perfekta kroppen kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som alltid är glad och trevlig kan fundera på att ta sitt liv.

-En person med det perfekta jobbet kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som verkar ha allt kan fundera på att ta sitt liv.

-En person med A i alla ämne i skolan kan fundera på att ta sitt liv.

-En person inte vågar visa sitt rätta jag utav rädsla för vad andra ska tro kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som vill ha en vacker fasad inför andra kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som verkar må bra kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som varje dag får höra nedvärderande ord kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som inte vågar be om hjälp kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som vill leva upp till någon annans förväntningar kan fundera på att ta sitt liv.

-En person som du ser upp till kan ha funderat på att ta sitt eget liv.

När jag gick i åttan ville jag ta mitt liv. Jag minns så väl hur mörka mina tankar var. Idag känns det så absurt men känslorna då var så starka. Jag var älskad men ändå kände jag mig så ensam med mina tankar. Vågade inte dela dem med någon. Ingen alls. Ville inte visa mig svag. Om självkänslan var låg? Absolut!

Varje år tar omkring 1600 personer sitt liv. 100 000 försöker att ta sitt liv. 500 000 funderar på att ta sitt liv. Det är många människor. Självmord är till och med den vanligaste dödsorsaken bland unga. Så kan vi inte ha det. Vi behöver börja prata. Våga öppna upp oss. Jag är helt säker på att de problem som du har är du inte ensam om. Det jag vill bjuda in till är en plats där alla känslor får finnas. Inga känslor är fel. De behöver lyftas upp för att läka. Du vet det. Läskigt? Jag vet, men det måste ske. Skicka ett mejl, pm eller vad som helst om du behöver detta.

Alla människor behöver bli sedda varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *