Du är aldrig ensam med dina tankar.

Tro inte att du är ensam. Det är du inte. Det är bara så skammen jobbar. Den vill inte att du ska säga högt hur du känner för då får den mer makt över dig. Skammen älskar denna makten. Den fyller gärna ditt sinne med mer skam. Den säger saker till dig som är totalt osanna.

Men du lyssnar. För att du tror på den. Varför skulle den inte vara ärlig mot dig? Skammen älskar perfektionister. De om någon vill ju verkligen aldrig visa upp denna sidan av sig själv. De kämpar för att ingen ska se deras misstag och när de väl gör dem så är de så duktiga dölja det på olika sätt och sedan upprepa detta mantra inom sig om hur misslyckade de är.

Nej nej nej. Jag börjar. Jag är full av misstag. Jag är till och med tacksam för en hel del av dem. Jag ser upp till människor som berättar om sina för då känns de mer mänskliga. Vi gör alla fel. Säger fel. Men så länge vi gör det utifrån ett gott hjärta så tycker inte jag att det spelar någon roll.

Låt inte känslorna definiera vem du är. du är inte dina känslor. Du har förmågan att välja vad du tänker och fokuserar på. Låt det sjunka in.

*******************************************************

Jag kan berätta en rolig historia som kändes ganska pinsam. Vi har köpt ny bil. Därför behövde vi köpa nya vinterdäck och det gjorde vi. Min man sa åt mig att köra till “Lasses däck” för att byta dem. Jaja, sa jag.

När dagen kom körde jag till Micke för det är till honom vi brukar lämna in vår bil. Han var helt oförstående. -Va, har jag missat detta? sa han.

Jag ringde till Jocke. Han sa att jag var på fel ställe och vart jag skulle sen la han på. Jag kände mig jättedum.

Rusade iväg till den rätta platsen. Bad om ursäkt att jag var sen och sa att jag råkade köra till fel ställe. Alla fyra grabbarna som var där sa, Det är lätt hänt!

Jo, men eller hur?! Jag kände mig så dum.

*******************************************************

Inom mig gick tankarna lite som att jag borde veta bättre. Varför hade jag inte bättre koll på vart jag skulle? Sen när jag kom till jobbet så berättade jag gärna för alla om vad som hade hänt. Var det för att andra skulle få en rolig historia att skratta med i eller ville jag bara berätta om hur misslyckad jag kände mig?

Jag får nog reflektera om detta. Jag tror att en av mina drivkrafter var inblandad och slog lite på min självkänsla. Denna drivkraften behöver få en riktning och det kan den få med hjälp av sin intention. Jag längtar efter nästa coachsession imorgon när vi ska prata intentioner och själens längtan. Längtar!

}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december. Kommentera med “23 dagar” i bloggen om du vill få en kärleksfull påminnelse innan jag kör igång.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu mer än 1800 medlemmar!! Magiskt!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

Tusen tack för att du läser mina tankar. Tack för att du är här. Kom nu ihåg att kommentera! Något! Inspirera mig! Ha en magisk kväll! {eller morgon om du läser detta då}

Kreativa Kramar Christine

2 thoughts on “Du är aldrig ensam med dina tankar.

  1. Oj det där gick rakt in i hjärtat!kommer hem från en tuff dag på jobbet med en del kritik mot vårt arbetslag. Jag är en grubblade så såklart analyserade jag allt fram och tillbaka resten av dagen och kände mig som världens sämsta pedagog. Ditt inlägg kändes direkt riktat mot mig och jag tog till mig varje ord! Tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *