Rödbetsmums

Jag är svag för rödbetor…. Man kan ha dem till så mycket… Får du en tråkig färg på din smoothie så kan du mixa ner en rödbeta för en underbar färg! Dessutom nyttig och det gillar jag! Kostfibrer är kolhydrater som inte kan brytas ner av tunntarmen utan passerar kroppen oförändrad och det finns i rödbetor. De stimulerar tarmarna och förkortar tiden som maten behöver för att ta sig genom kroppen. Dessutom blir matsmältningen mer effektiv eftersom tarmrörelserna ökar. Vi känner oss också mätta längre och vår tarmflora får näring.

Idag behövde jag lite varm mat kände jag så det blev ett favoritrecept ur min Ayurvediska kokbok. Mumsfillibabba!! Jag bytte ut ghee mot olja och det smakade mycket bra!!

Rödbetsmums

3 rödbetor skalade och delade i små bitar

1 tsk anis

½ tsk kardemumma

olja eller ghee

3 msk hett vatten

1 msk lönnsirap

__________________________________

Hetta upp olja i en gryta

Fräs kryddorna och tillsätt sedan rödbetorna och rör runt

Tillsätt vatten och lönnsirap och låt koka ca 20 minuter

Klart! Det står att man kan äta det till ris eller dall men jag åt det rakt upp och ner!

Bli inte rädd om du kissar rött efteråt! Det är heeelt normalt. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *