Len och krämig chokladsmoothie!!

Jag tycker om smoothie i alla möjliga varianter! Jag gillar de riktigt basiska gröna till de riktigt söta med chokladsmak som jag ska ge dig ett recept på idag! Tänk att det kan vara både suveränt gott och nyttigt!!

Min intention med att äta och inspirera med rawfood har aldrig handlat om att det är nyttigt. Jag vill visa att det faktiskt går att äta gott och som toppen på moset att det dessutom är nyttigt! För mig är det ett enkelt sätt att “laga” mat och det gillar jag. Det är inte säkert att du tycker att det är lätt. Du kanske tycker det är svårt att komma på vad du ska äta. Vilka kombinationer du ska göra. Det är helt ok.

Vi har alla vår egen relation till mat. Det är djupt rotat i oss och inte helt enkelt att förändra. Det jag tycker är viktigt är att lyssna på vad din kropp vill säga dig. Det är sjukt svårt i början för har vi försökt tysta den rösten i så många år så får det ta tid att göra den hörd. Hur ofta har man inte fått höra att man är duktig som tömmer tallriken! Varför är man duktig när man gör det? Som liten har man oftast inte ens lagt upp maten själv och/man har ingen aning hur mycket man orkar.

För mig har det varit svårt att identifiera mig med någon rawfood entusiast som finns därute i media. Det går inte! De är supernyttiga och för dem är det allt eller inget känns det som. Det kanske inte är så men jag vill att du ska veta att det är inte allt eller inget för mig! Jag tycker om att tillföra det i mitt liv men det måste samtidigt funka med min vardag. Jag äter mina chips med gott samvete för jag tycker det är gott. Jag tror att när vi hela tiden lägger så mycket energi på det dåliga samveten med vad vi stoppar i oss det är då vi måste bromsa. Det är bättre att tänka på alla bra saker vi tillför vår kropp. Vi duger så bra precis så som vi är. Vi är alla fina på insidan och utsidan och behöver påminna oss om det så ofta vi bara kan!

Len och krämig chokladsmoothie

4 dl vatten

1 msk chiafrö

3 bananer

4 dadlar

2 msk carob

lite vaniljpulver

Mixa och njut!! Mumsfillibabba!!

 

Jag önskar dig en kärleksfull helg!

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *