Imorse satte jag ett mål och jag höll det!

Jag vet att jag är dålig på att dricka vatten. Jag tänker på det varje dag att jag ska bli bättre på det. Vatten för njurarna är otroligt viktigt för att kunna föra ut allt slagg som vår kropp inte har användning för. Imorse när jag kom upp ur sängen så började jag med att dricka ett glas vatten. Sedan mixade jag fyra bananer med lite vaniljpulver och la på lite jordgubbar. Gott!

Därefter satte jag som mål att idag ska jag dricka 1,6 liter vatten. Sagt och gjort. Jag mätte upp och hällde på min stora glasburk som står på köksbänken. Jag är inte så förtjust i kallt vatten, rumstempererat är godare… Jag har nu när klockan är 19.35 druckit mer än mitt mål. Det känns gott och ibland när du känner dig hungrig så kan det faktiskt vara så att du är törstig. Varför är vatten så viktigt?

 

Blodet består till 95% av vatten och vattnet transporterar näringsämnen till cellerna i din kropp. Om du är uttorkad kan kroppens mekanismer inte reglera trycket i blodet korrekt och det kan leda till ett ökat blodtryck.

 

Huden är kroppens största organ och består till 70 % av vatten. Vi förlorar en del av detta varje dag via avdunstning. Den miljö vi lever i kan skada det yttersta hudskiktet och minska förmågan att hålla kvar fuktigheten.När du inte dricker tillräckligt mycket för att kompensera kroppens fuktförlust känns huden torr; dessa symptom kan behandlas med en kallpressad olja, men det bästa är att dricka vatten för att återfukta inifrån.

 

När du inte har rätt vätskebalans, känner din hjärna av det. Du kan få huvudvärk, dålig koncentrationsförmåga och korttidsminnet försämras.

 

 

Ta hand om dig!

Pussinuss

2 thoughts on “Imorse satte jag ett mål och jag höll det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *