Raw vegan bacon aubergine

Aubergine har en ganska sliskig konsistens. Jag köper den ganska ofta och glömmer bort den i kylen. Till jul brukar jag göra en vegansk sill som är mycket god! Nu valde jag att göra “bacon” och de blev riktigt goda! Lika goda som chips vill jag lova! (Dock inte lika krispiga) Kräver minimalt med tid att preparera men desto fler timmar i torkugn. Funkar säkert i vanlig ugn på valfri temperatur men ha koll på tiden!

Raw vvegan bacon aubergine

1 aubergine

1½ msk valfri olja (jag hade rapsolja)

1½ msk lönnsirap

1 msk balsamvinäger

1 msk tamari

½ msk paprikapulver

1 tsk chilipulver

lite svartpeppar


Skiva aubergine med mandolin, osthyvel eller en skarp kniv.

Blanda marinad.

Pensla marinaden på aubergine och lägg allt i en påse. Marinera en till tre timmar.

Lägg ut på plåt och sätt torkugn på 42 grader i 8-12 timmar.

Ät och njuuuuut. Mumsfillibabba!!

Pussinuss 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *