Så slapp jag fjälla under solsemestern OCH när jag kom hem!

Det är många år sedan jag blev medveten om kemikaliernas påverkan på både huden och insidan. Jag har alltid haft känslig hud och jag märker fortfarande direkt när jag slarvat med kosten. Ibland så är jag medveten men slarvar eftersom jag tittar på priset… Ooops! Ibland när jag äter mat som min hud inte gillar så talar den snabbt i klarspråk till mig (ibland är det värt det!!). Men det är fullt möjligt att ge kroppen det den behöver till ett mycket bra pris! Man behöver verkligen inte köpa de dyraste krämerna för att få en frisk och glänsande hud!

Första gången vi åkte på solsemester till Torrevieja 2009 så hade jag köpt Anne Börlinds solskyddskräm. Den är grymt bra!! Kostar en del men man kan bada otaliga gånger utan att den försvinner. Den lägger sig som en hinna på huden och försvinner inte förrän du duschar av den efteråt. Den använde jag alla år som vi åkte dit. När jag hade duschat så använde jag en vanlig lotion. När jag kom hem från semestern så slutade jag att smörja in mig. Big mistake!! Då börjar fjällningen!! Fortsätt smörja kroppen invändigt OCH utvändigt!

Detta året testade jag något nytt! Man läser ju överallt om kokosoljans positiva effekter på heeeela kroppen!! Var man än har problem så kan kokosoljan lösa det!! Hihi 🙂 Till och med när man får löss!!

Faktum är att det stämmer!! Jag smörjde in mig innan stranden och efter jag duschat.. Det fortsatte jag med även när jag kom hem och har inte börjat fjälla ännu! Kokos äger! Sen att hela jag luktar kokos är en annan sak och att jag inte låg hela dagarna och stekte kroppen för den delen!! Lite sol och lite skugga..

 

Till mitt ansikte använde jag som vanligt min jojoba-olja. I love it!! <3

 

Vi lyckades till och med att hitta en mini-sandstrand i Porec! Hihihi 😉

 

 

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *