Börja med att förlåta dig själv för att du inte är perfekt!

Ingen människa är perfekt! Vi gör alla misstag och fel. Även den person som du tror är perfekt gör massor med fel och misstag. Jag lovar!

För att ha en hög självkänsla behöver du förlåta. Förlåta dig själv och de som gjort dig illa. Hur förlåter man sig själv när följderna blivit så stora? Hur förlåter man någon som sårat en så djupt in i själen?

Acceptans. Acceptera det som har hänt. Det går aldrig att göra ogjort. En hel del går faktiskt att ställa till rätta om alla parter är villiga.

Om någon har sårat dig så kan du försöka gå utanför dig själv, se händelsen objektivt och ställa dig frågan; Skulle du vilja bli förlåten för liknande handling?

Ja, hemska saker har kanske hänt dig och du är inte villig att förlåta men du behöver förlåta för din egen skull. Du behöver inte ens berätta för personen i fråga att du har förlåtit. Det handlar inte om dem. Det handlar om att inte längre låta dem ha kontroll över dig. Även om du skulle ta en diskussion med personen så är den kanske inte villig att be om ursäkt. Förlåt ändå. Genom att förlåta så slutar de skada dig mentalt. Du kan gå vidare.

Jag säger inte att du inte får vara förbannad och arg på personen. Jag säger att när de känslorna har passerat är det dags att förlåta. Släppa taget. Gå vidare. Du blir aldrig en lycklig människa om du ältar det som varit. Du kan inte förändra det som hänt.

För att göra plats för nya magiska händelser i ditt liv behöver du släppa taget om det som tynger ner dig.

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *