Värmande vegogryta med ananas.

Jag älskar dijonsenap. Det är en fantastisk senap! Så fort jag ser den i ett recept är jag villig att testa! Idag var jag sugen på en värmande gryta och hittade ett recept som jag veganiserade. Oftast gör jag två varianter (kött+vego) eftersom en stor del av familjen är allätare. Idag valde jag att inte göra det. Barnen åt och tyckte att det var helt ok. Min dotter och hennes kompis som är vegetarianer tyckte att det var jättegott. Yey!!

Värmande vegogryta med ananas 4 pers.

300 g vegobitar

2 gula lökar, i klyftor

2 dl grönsaksbuljong

3 tsk dijonsenap

2 dl vegetabilisk grädde (alpro cuisine soya)

juice och ananas från konservburk

½ kruka hackad persilja

salt och vitpeppar

mjöl att reda sås med

mjölkfritt smör att steka i

________________________________

Klyfta lök. stek tillsammans med vegobitar.

Lägg över i kastrull och häll över buljong.

Småkoka i 10 minuter. Rör ner senap och grädde. Låt koka 10 minuter till.

Red upp sås med mjöl. Tillsätt ananas och persilja. Servera med ris och grönsallad.

Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *