Detta är otroligt viktigt att tänka på när du pratar med någon! Min helg i bilder!

Jag är nyfiken av mig. Jag är intresserad av vad andra har att berätta. Lyssna på deras historia. Ställa fler frågor för att jag vill veta mer. Det är en av anledningarna till att jag älskar att coacha människor. Att vara delaktig i nya insikter, utmaningar och att förstå sin egen potential.

Många skulle kalla mig naiv. Jag ser det goda i människor och det finns en anledning till att vi agerar som vi gör. Ingen människa föds ond. Förståelse och empati är viktigt även i svåra och tuffa sammanhang.

Jag träffade en person i helgen som frågade mig frågor om mitt liv och eftersom jag tror att alla är som jag (nej, alla är inte som mig har jag förstått 😉 ) så berättade jag. Till min förvåning svarade personen med att berätta om sig själv. Helt utan sammanhang av vad jag just hade delat med mig av. Jag tror inte att personen minns vad jag pratade om och det smärtar mig. Jag delar med mig av mina tankar och intresset för mig är iskallt.

Ställ inte nyfikna frågor till någon om du inte vill lyssna på svaret. 

Så enkelt är det. Är du inte villig att lyssna på svaret så kan du lika gärna vara tyst. När du är genuint intresserad i en konversation blir genast du mycket mer intressant. Ställ frågor. Lyssna på svaret. Var här och nu. Tänk inte på nästa fråga eller vad du vill berätta. Det som kommer upp är meningen.

Nu vill jag dela med mig lite bilder av min helg! Hoppas att du haft det magiskt!

Fredagen började med shopping med Evelina. Vi hittade vegobacon i Åstorp! Yey!!

En del av min senaste tavla.

Mellanmål framför TV:n och den fick fnatt!

Min man blev förvånad när jag berättade att jag inte borstar håret varje dag. 😀 Idag var en bad hairday!

Ikväll blev det potatis och svampgratäng för mig och Evelina. Resten av gänget fick potatis och pulled porkgratäng.

Katterna ville ha rester! Så söta att jag smälter!

 

LevAnde kramar

Christine

– Coach och idékreatör

 

 

 

 

One thought on “Detta är otroligt viktigt att tänka på när du pratar med någon! Min helg i bilder!

  1. Kände så väl igen det du skriver om människor som inte har förmågan att lyssna på andra, utan vill helst bara prata själva. Det är alldeles för vanligt, tycker jag. Ska tillägga att jag också coachar i mitt arbete, och kommunikation är ju en stor del av livet. Att bara kasta ur sig en fråga och sen inte lyssna och vara nyfiken på svaret är inte okej.

    Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *