Heta grönsaker med palsernacksris och mango chutney. #rawvegan

Nu när det är grillningsförbud vill jag tipsa om en supergod och nyttig vegansk rätt. Den kan även vara “raw” för den som vill det. Raw food behöver inte vara en smaklös sallad. Den behöver inte ens vara kall heller för den delen. 42 grader är inte kallt…. Har du provat att duscha i 42 grader?

 

Härom dagen marinerade jag ett fång med grönsaker och några goda svampar som fanns i kylskåpet och slängde in dem i torkugnen. Den marinaden blev ganska stark. Får kanske hålla efter med curryn nästa gång! Hihihi ?

 

 

Heta grönsaker med curry

5 champinjoner

4 ostronskivling

½ zucchini

1 morot

1/4 blomkålshuvud

1 broccolibukett

5 tomater (utan innehåll)

2 dl gröna ärtor

2 msk olivolja

2 msk tamari

1 msk saft från en citron

1-2 msk curry (jag tog 1 msk vanlig och ½ msk het curry)


Hacka grönsakerna och svamparna i valfri storlek. Lägg dem i en stor bunke. Blanda marinaden och häll över. Mixa samman och låt stå och dra en halvtimme. Redan här går det ypperligt att äta. Så gott!! Annars in i torkugn i 2-3 timmar eller vanlig ugn på lägsta temperatur.

 

Till det gjorde jag palsternacksris och en mango chutney. Det är så himla gott!! Nästa gång drar jag ner på curryn och ersätter med lite paprikapulver och chili. Gillar du inte palsternacka så är det bara att byta ut mot blomkål eller kålrot. Bara fantasin som hämmar möjligheterna!

 

 

Palsternacksris

1 stor palsternacka

2 msk macademianötter

2 tsk olja

½ tsk agave

1½ tsk saft från citron


Kör en kort stund i matberedare eller minihackare. Det ska blandas och likna ris. Vill du ha större bitar så kan du hacka palsternackan och nötterna istället och blanda runt med resten av ingredienserna.

 

 

Mango chutney

3-4 dl mango

1-2 cm ingefära

2 tsk saft från citron

2 tsk äppelcidervinäger

lite cayennepeppar


Mixa allt till en slät sås i mixer.

 

 

 

Ät och njut av måltiden.

Kram Christine

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *