Hur kan en drivkraftsrädsla se ut?

Jag har aldrig sett på mig själv som en ledare. Det har alltid känts som ett stort ansvar och att jag hela tiden behövde axla ett ansvar jag inte var redo för. Jag har haft fullt upp med att försöka vara omtyckt av alla.

En ledare för mig är någon som ser möjligheter i andra och det gör ju jag. En ledare är någon som man vill lyssna på och inspireras av och det gör ju jag (får jag höra). Det är långt ifrån alla som vill lyssna på mig. Det är jag fullkomligt medveten om. Men om jag vill leva mitt liv och visa vem JAG är så behöver jag också släppa kontrollen över att vara älskad av alla. Det slutar bara med att jag inte är autentisk och äkta och jag trivs så bra med att vara jag! Det är så kul att få flumma iväg eller vara otroligt noggrann. Jag är båda ytterligheter och jag är så tacksam över att jag kommit till insikt att jag kan vara båda.

Jag älskar strikta kläder så som pennkjol och polotröja lika mycket som jag älskar en långklänning med stora blommor på och en stråhatt på huvudet. Jag kan vara allt. Jag behöver inte välja. Lättnad. Jag älskar att drömma mig iväg med alla idéer som kommer till mig och jag älskar att planera detaljer. Ibland blir det inte alls som jag tänkt mig (läs ofta) för min intuition tar över. Det gör inte mig nåt!

 

Hur kan en drivkraftsrädsla se ut?

Drivkraften är vårt ego och den behöver ha kontakt med själen för att få riktning. Utan varandra är de vilse. När egot får tillgång till själens information växer de sig starka tillsammans och sätter riktning i livet. När egot inte har kontakt med själen blir den bara uppblåst och riktningslös. Samma gäller för själen, utan egots drivkraft är den vilse.

En drivkraftsrädsla skyddar dig från att bli besviken när du misslyckas vilket samtidigt gör att du inte vågar försöka. Den är rösten inom dig som säger att det inte är lönt att ens försöka. Rösten som håller dig tillbaka att visa all din potential. Det bor så mycket outnyttjade möjligheter i så många människor. Tänka vd som skulle vara möjligt när alla visar sitt sanna jag. Drivkraftsrädslan skapar oro för framtiden. Man lever kvar i tryggheten även om den skaver. Självförtroendet och självkänslan har svårt för att hitta ljuset i tunneln.

Vad kan man göra för att komma vidare?

– Ta reda på vad du vill förändra med ditt liv. Känner du att det känns stort och svårt att greppa kan du ta hjälp av en coach [mig ;)] eller prata med nån du är trygg att öppna upp dig för. När du vet vad du vill och kan förändra är det bara att börja. Varje lite detalj kan ha stor effekt. Det kan kännas tramsigt och obetydligt men vänta och se! Det är i detaljerna som många stora framsteg bor.

– Utforska en undertryckt egenskap du har inom dig. Något som känns läskigt. något som du tänker att “detta är inte jag” eller en egenskap du inte tycker om hos andra. Det bor nycklar till ditt inre i det. När du är medveten ska du expandera det. då händer magi! Yey!!

 

Kram Christine

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *