3 kraftfulla frågor för att identifiera någon som inte respekterar dina gränser.

Jag har börjat utforska det stora området “GRÄNSER”. Det är otroligt viktigt att skapa hälsosamma och kärleksfulla gränser för att leva ett lyckligt liv. Jag vill börja med att förklara vad en översittare som inte respekterar gränser är för någon.

En översittare är en person som du har försökt sätta gränser mot åtminstone en gång verbalt eller i text. Det är INTE en person som du tycker är bossig eller aggressiv i sitt beteende mot dig, om du inte har markerat dina gränser på något sätt.

Människan har en tendens att upprepa gamla mönster för att känna sig trygg. Även om de skaver och gör ont så vet man om vad som förväntas av en. Fundera ut en översittare i ditt liv och ställ dig de här tre frågorna. Vad dyker upp?

 

1. Vem påminner denna personen mig om?

Det kan vara allt från mamma, pappa, mormor, lärare eller någon helt annan.

2. När har jag känt såhär tidigare?

När var det du kände på detta sättet för första gången? Hemma, i skolan, på arbetsplatsen?

3. Varifrån känner jag igen denna dynamiken?

Du behöver veta ursprunget för att läka. Det kan vara något du upplevt eller sett.


Tänk på att ibland behöver man ställa en fråga på olika sätt. Ändra på orden i mina frågor och se vad som kommer upp. Det kan vara till stor hjälp att göra detta tillsammans med en coach eller med en vän som du är trygg med och som kan dig utan och innan.

När du gör dig medveten och lyfter upp känslorna i ljuset kan du också påbörja ditt läkande. Imorgon delar jag med mig av en fjärde fråga som väcker en stor aha-upplevelse!

 

Kram Christine

-Kreativitetscoach

One thought on “3 kraftfulla frågor för att identifiera någon som inte respekterar dina gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *