6 saker du kan fokusera på när din inre bedragare dyker upp.

Att vara trygg med att bara vara sig själv. Så enkelt och så svårt.

Det är lätt att titta på någon annan och bli avskräckt.

“De är redan så långt framåt, hur ska jag någonsin komma ikapp?”

Vem i hela världen sa att du var tvungen att hinna? Eller vara som dem?

Vad händer om du bara är dig själv? Att försöka efterlikna och vara som alla andra är helt utmattande förresten.

Att kopiera någon annans stil och personlighet kommer aldrig att göra dig unik eller sticka ut. Det kommer inte heller att få människor att lägga märke till dig eftersom du inte är autentisk. Du vet att ärlighet och äkthet är mycket uppskattat. Eller hur? Visa din personlighet. Visa mer av den. Det är uppfriskande när människor är sig själva. Världen behöver mer av dig.

Börja med dig själv. 
Du kan inte styra någons annans tanke om dig. Du behöver själv känna ditt eget värde. Dina tankar om dig själv har stor betydelse. Tro på din förmåga. När du känner dig vilse, varje gång du kommenterar hur du inte passar in i boxen, berätta varför du är här. Påminn dig om vad du redan har åstadkommit. Du har bevisat att du kan för alla andra, visa det nu för dig själv också.

Kom ihåg komplimanger du har fått.
Varje gång någon ger dig en komplimang, skriv ner den i en speciell anteckningsbok och bläddra igenom den de dagar när självkänslan sviktar. När du tvivlar på dig själv, läs hur många människor som tror på dig.

Ta reda på vad som är äkta.
Vad är det egentligen som säger att du inte är äkta? Vad i dig kan du inte stå för? De som du själv ser upp till känner säkert likadant. Go easy on yourself. Gör inget som inte är du. Det är inte värt att fejka dina känslor.

Hitta någon som ser dig.
Om du verkligen känner att du inte är menad för jobbet, öppna upp dig för någon. Hitta support någonstans. Hitta någon du litar på som kan hjälpa dig att lyfta  dina styrkor upp i ljuset. När andra människor vet att du försöker komma vidare är det troligare att du fortsätter att röra dig mot dina mål.

Ta reda på vilka dina styrkor är.
Sluta fokusera på vad du är nybörjare på och börja fokusera på de saker du känner dig säker på. När du uppmärksammar dina styrkor kommer du att vara mindre fokuserad på dina osäkerheter.

Var autentisk.
Ju mer du kämpar och gör saker som du inte kan stå för ju mer känner du dig som en bedragare. När du kliver in i autenticitet  kommer du oroa dig mindre om du passar in eller om du är tillräckligt bra eller om du är tillräckligt smart. Människor respekterar verkligheten och äktheten som du visar för världen.
Autenticitet lockar äkthet. Kom ihåg det. Alltid.

Nå ut.
Vi har alla varit där ibland. När vi har haft perioder av att inte passa in, eller att inte vara tillräckligt bra. Alla vill vi uppskattas för den vi är. Vi försöker alla att hitta oss själva i denna värld. Kom ihåg att vara dig själv.

Stor kram Christine

-Kreativitetscoach

Kliv gärna in i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Häng med på “23 dagar av tacksamhet med en TWIST”

Kolla in mina konstverk på FB här eller på Instagram här. 

2 thoughts on “6 saker du kan fokusera på när din inre bedragare dyker upp.

  1. Åh, vilket inspirerande och tankeväckande inlägg. Många fina tips, gillar det där att skriva ned komplimanger man får. Ett tag sparade jag sura mejl, men de har jag raderat helt. Numera tar jag inte åt mig, jag bara svarar snällt och tänker: ”Även du kommer att dö en dag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *