6 misstag som hindrar dig att nå dina drömmar.

Nu när vi kliver in i sommaren och allt börjar blomma ut börjar man att fundera över sina mål och drömmar. Det har redan gått hälften av detta året. Vilka aktiva val har du gjort som kommer att ta dig till ditt kreativa drömliv? Varför har det inte redan hänt? Vad kan det bero på? Vad är det egentligen som står i vägen från att nå dit? Det finns en mängd olika orsaker till detta och jag tänker ta upp några.

Vågar du ta klivet ut i ljuset?

6 vanliga orsaker till varför dina drömmar inte realiseras.

 • Man bygger sin största dröm på en omedveten rädsla. Tänk om din största dröm handlar om att få det där välbetalda jobbet. Kan det egentligen ligga något i att du är rädd för att inte ha pengar? Eller kanske du har en kristallklar bild av din drömpartner. Du längtar om att träffa denna underbara människa! Ofta handlar den drömmen om rädsla för ensamhet. Vad skulle hända om den drömmen inte skulle bli uppfylld? Vad är det som gör att du är rädd?
 • Man använder sina drömmar som en flykt från sitt liv. Du vill bli av med något i ditt liv. Du kan vara missnöjd med din partner, ditt jobb osv. Då handlar drömmen inte om att bli uppnådd utan det handlar om att bli av med det som tar din energi. Vad är det du behöver släppa taget om för att göra plats för dina riktiga drömmar?
 • Man placerar drömmarna i framtiden. Man måste ha kommit till en viss plats innan drömmen kan bli möjlig. “När jag blir pensionär”, “när barnen är stora” osv… Vad kan du göra mer av varje dag för att ta dig ett steg närmre din dröm? Du behöver lära känna dig själv och vad DU faktiskt längtar efter.
 • Drömmar ska inte finnas till med villkor på dem. Man tycker att man borde drömma om vissa saker. Jag “borde” ju vilja drömma om ett hus vid havet” eller jag “borde” drömma om en familj, med barn och hus. Eller?Drömmar är i rörelse och i ständig förändring. Det du drömde om för många år sedan behöver inte vara sanna för dig längre. Håll inte fast vid något för att du “borde” ha denna drömmen. Släpp den fri till någon annan och ta in en ny.
 • Man bygger sin dröm på sina behov. En vill ha-känsla! Du vill ha pengar, makt, känd osv. När bara egot är med och bestämmer dina drömmar så blir de väldigt svåra att uppnå. Man behöver placera drömmen på rätt ställe så att även själen är med på banan. Du behöver ställa dig frågan: -Vad kan min dröm bidra med till världen? Vad i mig kan jag bidra med till världen när denna drömmen är uppnådd? Du behöver känna in drömmen i din kärna. Det gör att du slutar fråga dig hur du ska uppnå drömmen. Den bara kommer. Universum levererar.
 • Man har för få drömmar. När du har brist på drömmar så skapar det en rädsla för att misslyckas med att uppnå den. Det skapar en enorm press på den att uppnås. Skaffa dig en ocean med drömmar! Stora och små. Det skapar möjlighet för dem att växa sig klara. Du kan aldrig ha för många!

Vill du få min pdf med kraftfulla frågor som skapar ett drömliv med din passion? Jag delar den med de första 8 personerna som kommenterar i bloggen med vilken fälla som hindrar de från att nå sitt drömliv.

Let´s go create!

Christine

-Coach och idékreatör

22 thoughts on “6 misstag som hindrar dig att nå dina drömmar.

 1. Oj, det är många av fällorna som hindrar mig…
  Den största är att jag inte har några drömmar. Och om jag har någon så utgår den från vill ha eller en rädsla för att vara ensam.

  1. En bra början när man inte vet vad man drömmer om är att fundera över vilka drömmar man hade som liten innan man fick höra från omgivningen att de inte var möjliga.

 2. Den gnagande känslan av att jag inte är värd det. Att jag kanske strävar efter en dröm av själviska skäl? Och varför skulle just jag vara värd att vara lycklig med jobb kärlek hem, när det finns så många därute som inte har nåt? Trots att deras själar förmodligen är vackrare och renare än min

  1. Du är värd allt gott i ditt liv. Alla människor bär på olika bagage och tänk vilken skillnad det skulle bli om du var lite snällare mot dig själv. Tänk när du känner dig värdefull, då kan du också sprida vidare till andra att känna sig älskade och värdefull. Då får vi en kärleksfullare värld. <3

 3. Tron på mig själv, att jag kan och har något att förmedla som folk vill lyssna på. Att jag inte duger, att min berättelse inte duger. Att jag gör bort mig. Folk bara låtsas gilla det jag skriver om. Kärleken till mig själv 👍

  1. Alla människor föds med ett unikt själsuppdrag. Du är magisk precis så som du är. Om du gör bort dig? Ja, det gör alla andra också. Du är lika värdefull ändå.

 4. Mitt största hinder är att jag är så splittrad. En dag drömmer jag om en sak och nästa om en annan. Jag tar mig inte tiden att faktiskt känna in vad jag vill.

  1. Skulle du kunna planera in en dag där du verkligen tar dig tid att känna in vad du vill? Du skulle kanske till och med skulle boka in en session med mig. 🙂 Skulle det hjälpa om jag skickar frågor till dig att reflektera kring?

 5. ”Jag ska bara genomföra det här eventet, kongressen först …” och så fortsätter det och jag kommer ingenvart med mitt drömliv

  1. Alfons Åberg-syndromet 😉 Vad kan det bero på att du fokuserar på alla andra utom dig själv? Vad skulle skillnaden bli om du tar dina drömmar på allvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *