Kreativt blockerad? Jag lovar att du är mer kreativ än du tror. Gratis övning.

Einstein var som ett vuxet barn. Han utforskade och ställde enkla frågor om världen och universum. Han hade ett barns nyfikenhet om hur saker hänger ihop. Vi behöver förstå att ju äldre vi blir desto viktigare är det att komma ihåg det där kreativa barnet vi har inom oss.

Det gjordes en undersökning i USA där man ville ta reda på människors kreativa potential i olika åldrar. Resultatet var inte särskilt upplyftande…

åldersgrupp procent kreativa lösningar

förskolebarn 95-98%

grundskoleelever 50-70%

gymnasiet/universitet 30-50%

vuxna mindre än 20%

För varje år som går minskar vårt kreativt tänkande. Vi lär oss att inte tänka för stort eller svävande. Fokus på resultat. Vi släcker lusten att utforska världen med nyfikenhet. Släcker drömmar. Vi håller tillbaka våra lustar för att någon säger att det inte är möjligt. Så vill jag inte att världen ska se ut. Jag vill att vi höjer vår kreativitet och gör mer plats för lek och utforskande. Den 13 oktober kör jag igång min FB-kurs “Väck ditt unika uttryck till liv” och den handlar om att lära känna sig själv bättre och utforska vad kreativitet innebär för en själv. Fem olika teman i 35 dagar. Vill du vara med och leka?

TEMA 1 – Jag och kreativitet

TEMA 2 – Drömmar och lust

TEMA 3 – Passion och flow

TEMA 4 – Pengar och kreativitet

TEMA 5 – Kliv ut ur komfortzonen

Du har möjlighet att för 350 kronor vara med och tänka nya tankar, utforska vem du egentligen är och ta reda på vilka gamla tankar som håller dig tillbaka. Så spännande och jag längtar!

35 dagar av kreativa upptåg från mig! 350 kronor. 10 kronor per dag!

Kommentera med din favoritfärg (i bloggen) och jag skickar betalningsinfo till dig.

Den 13 oktober kör vi igång! Varför just den dagen? Jo, då är det fullmåne i vädurens tecken. 

Kram Christine

Varmt välkommen att boka ett kreativt samtal med mig.

Lediga tider, 40 minuter á 299kr(via Skype):

Måndag 7/10 13:00

Måndag 7/10 14:00

Tisdag 8/10 18:30

Torsdag 10/10 13:00

Torsdag 10/10 14:00

Nu till övningen som jag lovade dig.

Häromdagen när jag var ute och gick med min vovve så gick jag förbi en stor sten som jag och mina vänner lekte med som barn. Det är en sten men vi förvandlade den till något helt annat.

Ofta när ett barn får en present så slutar det med att det klagas på att barnet inte uppskattar presenten för att den leker med lådan som presenten kom i. Känner du igen det? Man gnäller på barnet för att gåvan inte uppskattas….. Lådan väcker de kreativa tankarna. Det är vackert….

Vad kan en låda förvandlas till?

Jag är säker på att du med hjälp av att ta dig tillbaka i tiden när du var barn kan komma på en hel hög med möjliga förvandlingar av en enkel låda.

Den stora stenen som vi lekte med? Den var en båt, en bil, ett hus, en hemlig plats och mycket mer….. Så härligt att låta kreativiteten få sväva fritt utan någon prestation kopplad. Det behöver vi mer av. Vi byggde även ett Barbie-hus med hjälp av böcker. Barn ser möjligheter som vi vuxna behöver få tillbaka kontakt med.

Dela gärna i kommentar vad en låda kan förvandlas till. Det skulle göra mig så glad!

2 thoughts on “Kreativt blockerad? Jag lovar att du är mer kreativ än du tror. Gratis övning.

  1. En pandoras box att ösa en ny värld ifrån…. typ en ny värld man försvann in i var gång jag öppnande lådan fylld med upptäcksfärd och äventyr
    Kram nina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *