Därför är det superviktigt med reflektion.

Tidigare var jag inte direkt en person som reflekterade men när jag väl började så kunde jag inte sluta. Livet körde på i fullt tempo och jag tog mig aldrig tid att fundera kring om jag var på rätt väg eller vad jag egentligen ville få ut av mitt liv.

En klok människa sa en gång till mig; Du vet inte vad du har lärt dig förrän du reflekterar. Det tog jag till mig och jag tror att det är sant. Du ser inte vem du har blivit eller vad du har lärt dig förrän du stannar upp en stund och tittar tillbaka på vem du tidigare var och vad du tänkte. Se inte ner på den du varit för den personen har tagit dig hit.

  • Reflektion är ett sätt för oss att erkänna var vi har varit, var vi befinner oss och ta reda på var vi vill vara.
  • Reflektion hjälper oss att se saker vi har skjutit upp.
  • Reflektion ger oss utrymme att vara autentisk och ärlig.
  • Reflektion ger oss utrymme att titta på våra handlingar och fråga oss om vi reagerade utifrån någon vi vill vara; eller om våra handlingar och ord är från någon vi tror att andra vill att vi ska vara.
  • Reflektion är ett sätt att lära känna sig själv, skapa sig mer kunskap om sig själv och bli lite klokare.

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *