För att skapa nya tankar och nya idéer behöver vi göra saker annorlunda.

Egentligen är det så självklart men ändå är vi så grymt bra på att lunka fram i samma fotspår och förvänta oss att livet förändras. Vi måste välja, vill vi stanna kvar i tryggheten där allt är som vanligt även fast det skaver eller vill vi skapa en tillvaro där vi känner glädje och förväntan?

Det är alltid det valet som kommer först. Alltid och det är här vår kära vän “tvivel” dyker upp som gubben i lådan. Det man måste göra är att låta han kliva tillbaka in i lådan och stanna där tills du känner dig trygg och säker nog att komma med en säker övertygelse på att ditt val var det rätta.

Det är inte heller självklart att din omgivning tycker att ditt val är det rätta eller så slår de klackarna i taket över att du äntligen valt att följa din dröm. Vilket som kan skapa lite ångest.

Om de inte tror på dig så känns det som att man behöver överbevisa alla om sina idéer. Att övertyga dem och sälja in dig själv helt enkelt. Det är inte den enklaste uppgiften när man själv tvivlar på sig själv.

Har man däremot full support att följa sin dröm så kan man mötas av känslan att göra dem besvikna om det inte blir som man har tänkt sig. Tänk om man bygger upp en fantasi som aldrig blir verklig? Tänk om de blir besvikna?

Båda de här scenarion dödar drömmar och kreativitet. Men vad kan du göra för att fortsätta ändå även när det känns tungt? Jo, det du behöver är en stor portion av självkänsla, självkärlek och självförtroende. Det innebär att du duger precis så som du är idag. Du behöver inte förändra något. Det är okej att misslyckas. Du är inte mindre älskad för det. Det är kul att stretcha modmuskeln. Låt lekfullhet och utforskande få utrymme. Släpp taget om allt vuxenansvar för en stund. Släpp kontrollen på att det ska se ut på ett visst sätt. Hur vill du känna dig? I grund och botten så är det, det handlar om. Vi vill känna oss älskade, respekterade, erkända, duktiga, smarta, unika osv….

Låt mig ge några exempel…..

När jag möts av en smekning i förbifarten känner jag mig älskad.

När min röst blir hörd utan dömande eller förringande känner jag mig respekterad.

När någon delar min blogg så känner jag mig erkänd.

Det du alltid kan förvänta dig är ett resultat. Kanske inte det du tänkte dig men du får ett resultat. Och vet du vad? Det är heeelt okej att ombestämma sig. Drömmar är aldrig statiska. De är lika föränderliga som molnen på himlen.

Varmt lycka till att väcka din dröm till liv!

KRAM Christine

Vill du anlita mig som intuitiv kreativitetscoach? Jag kan hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt unika uttryck och kliva in i din kraft. Kommentera i bloggen eller mejla på levandefruost@gmail.com. Det första samtalet kostar bara 199 kronor. Kom ihåg det. Läs mer om detta här.

Är du nyfiken på “Kreativ visualisering”? Klicka på länken för att läsa mer om vad den innehåller.

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

8 thoughts on “För att skapa nya tankar och nya idéer behöver vi göra saker annorlunda.

  1. Väldigt bra tips Christine! Lite i taget tror jag vi kan skapa det där… och verkligen lägga märke till när det funkar. Som med dina exempel… att upptäcka att en också blir sedd och erkänd.
    Och självklart är det intressant att ta en annan väg, pröva något nytt, låta vingarna bära…

  2. Vet du – jag önskar så att “det e helt ok att ombestämma sig” blev mer allmänt känt. För jag tror alltför många är som jag har varit, fast i “personliga trosatser” som stoppar mig från att fatta NYA beslut, göra andra val, val som gagnar mig mer än sådana jag “fastnat i”. Och detta inlägget är ett steg på vägen, så tack!

    1. Jag trodde också under lång tid att jag gav upp och misslyckades men genom att skifta tankarna så ökade även min självkänsla. Superhärlig känsla!

  3. När jag läser dina kloka ord tänker jag att det är viktigt att vi fokuserar mer på det där “hur vill jag känna mig” än på drömmens yttre inramning… Har i år släppt taget om en tioårig dröm, eller iaf dess yttre manifestation. Och inser att jag i hög utsträckning redan lever i alla de där känslorna och aktiviteterna som jag såg skulle få plats i den där miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *