Man kan unna sig saker på två olika sätt.

Det börjar dra ihop sig mot jul och vi vill göra lite extra snälla saker mot de vi älskar. Det behöver inte vara något stort eller märkvärdigt. Det kan räcka med att vi bryr oss lite extra om varandra, ställer upp för varandra, är en axel att luta sig mot eller att ge något utan att förvänta sig en motprestation. Det är vackert i mina ögon.

När du läste det första stycket, tänkte du då på att det är lika viktigt att göra snälla saker mot dig själv? Det är superviktigt att älska sig själv villkorslöst. Svårt men så viktigt! Det spelar ingen roll hur många misstag du har gjort eller hur många människor du har gjort besvikna. Du är värd att älskas precis så som du är. Just nu. Idag. Inte sen. Nu.

När man älskar sig själv så kan man göra kärleksfulla handlingar mot sig själv. Saker man gör för att det ger en positiv och härlig känsla i kroppen. När man inte älskar sig själv kan man göra destruktiva kärlekshandlingar mot sig själv. Man tror att man gör något bra för sig själv men när man har gjort det så mår man ännu sämre. Det är detta jag menar med att unna sig saker på två olika sätt.

Man kan köpa något vackert för att man blir glad av det och det sprider en härlig känsla i kroppen. Sen kan man även köpa något för att man vill bli uppskattad av någon annan eller att man försöker döva det där självhatet man har mot sig själv. Känslan av att inte duga som man är. Kärleken måste alltid komma inifrån först. Det är sällan eller aldrig som jag använder mig av ordet måste. Men här är det betydelsefullt.

Jag äter den här chokladbiten för att den är så god.

Jag kan vräka i mig den här chokladkakan för det är ändå ingen som älskar mig.

Märker du skillnaden?

Jag köper den här klänningen för att jag känner mig vacker i den.

Jag köper den här klänningen så andra ser att jag har råd med dyra kläder.

Märker du skillnaden?

Lägg märke till dina kärlekshandlingar och vad som ligger bakom. Säkert hittar du nya nycklar till ditt inre.

Livet är till för att upplevas. Gör något varje dag som skapar en härlig känsla i dig. Som jag skrev, det behöver inte vara något stort. Mitt liv förändrades med “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Numera lägger jag märke till de små sakerna som skapar ringar på vattnet. Jag ler när jag ser en rödhake. Jag blir berörd av omtanke. Jag ser en lärdom i alla mina misstag. Det finns alltid en mening med alla motgångar.

KRAM Christine

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord?

Nyfiken på att hänga med på nästa “23 dagar av tacksamhet med en TWIST”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *